Miskolc hírei

2011.02.13. 09:48

Miskolcon kezdődik a salak bajnokság

<p>A salakmotoros szakág vezetői határoztak az országos bajnokságról és a világversenyek résztvevőiről.</p>

A Magyar Motorsport Szövetség salakmotoros szakágának csütörtök esti döntése értelmében 2011-ben a Országos Bajnokság küzdelemsorozata nyílt, vagyis nemzetközi lesz, a mezőnyt 12 főversenyző és 2 tartalékpilóta alkotja. Az indulók névsoráról a salakszakág a beérkezett licencek után dönt, ami várhatóan március elején lesz. A versenyzők három fordulóban döntik el a végső helyezések sorsát, és újítás, hogy a második fordulótól a tartalékok helyet cserélnek a két utolsó helyezett versenyzővel. A szakág vezetői változtattak a pontozáson, fordulóként egy-egy ponttal nő a helyezésekhez tartozó érték; az első helyezett 11, 12 majd 13 pontot kap, míg az utolsó, 12. pozícióban végző motoros pont nélkül zárja a fordulót (vagyis a győzteshez képest helyezésenként egy-egy egységgel csökken a megszerezhető pontok száma). A szakág azért döntött a reform mellett, mert így még az utolsó fordulóban is érdekeltek lesznek a versenyzők abban, hogy minél előkelőbb helyen végezzenek. Az országos bajnokság április 2-án Miskolcon kezdődik, a második fordulónak május 14-én Gyula ad otthont, s a záróforduló házigazdája szeptember 17-én Debrecen lesz.

Nemzetközi színtér

A nemzetközi események magyar résztvevőit is kijelölte a szakág vezetése. A Grand Prix kvalifikáción Tabaka József és Magosi Norbert képviseli hazánkat, az egyéni Európa-bajnokságon Ferjan Matej és Tabaka József indul, a junior világbajnokságon – az idei szezonban a Miskolc Speedway színeiben versenyző – Nagy Patrik vesz részt, a junior Európa-bajnokságon pedig – az ugyancsak az idei szezontól a lebngyel II. ligában induló Miskolc Speedwaynél versenyző – Benkő Roland húzza a gázt, míg a Három nemzet junior bajnokságán Nagy Patrik és Benkő harcol a pontokért. Csupán egyetlen nyitott kérdés maradt az idei évben a magyar színeket képviselő versenyzőkkel kapcsolatban, ugyyanis az augusztus 27-én, Miskolcon sorra kerülő páros Európa-bajnoksára csak kéásőbb jelölik ki a csapatot.

Hazai versenyek

Országos bajnokság,

2011. április 2.: Miskolc

2011. májis 14.: Gyula

2011. szeptember 17.: Debrecen

Az Országos bajnokság, pontozás

1 forduló (első helyezettől): 11,10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,0

2 forduló: 12,11,10,9,8,7,6,5,4,3,2,0

Nemzetközi események résztvevői

Junior világbajnokság, 2011. április 17. (Herxheim): Nagy Patrik

Grand Prix kvalifikáció, 2011. május 7. (Krsko): Tabaka József

Grand Prix kvalifikáció, 2011. június 18. (Terenzano): Magosi Norbert

Felnőtt egyéni Európa-bajnoki selejtező, 2011. június 11. (Braila): Ferjan Matej

Felnőtt egyéni Európa-bajnoki selejtező, 2011. június 18. (Mureck): Tabaka József

Junior egyéni Európa-bajnokság, 2011. június 23. (Rovno): Benkő Roland

Páros Európa-bajnokság, 2011. augusztus 27. (Miskolc): később kerül meghatározásra

Három nemzet junior bajnoksága (később kijelölendő időpontban és helyen): Nagy Patrik, Benkő Roland

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!