Miskolc hírei

2011.01.21. 12:04

Közgyűlés és új tagok avatása

<p>Miskolc - A Miskolczi Pincék Asztaltársasága január 14-én tartotta idei első összejövetelét a Tetemvári pincesoron.</p>

A nagy számban megjelent tagság megtárgyalta és elfogadta az ez évi munkatervet, melyben számos összejövetelt terveztek be. Természetesen az ilyen események középpontjában a bor és a borszerető ember áll. Számos pince és bormustra, borverseny, borút látogatás és egyéb szabadtéri rendezvény tarkítja az éves programot.
Szent Vince napja alkalmából megemlékeztek vincellérek és bortermelők védőszentjéről és áldomást ittak a védőszent emlékére és a tagság sikereire.
Az est felemelő pillanata volt az új tagok eskütétele és avatása. Deák Imre az Asztaltársaság elnöke óriási pincekulccsal avatta és fogadta tagjaik közé az erre érdemes borszerető pincetulajdonosokat. Átadásra került az adománylevél és a nyakban viselhető medál, mely az Asztaltársaság jelvényét ábrázolja. Az Adománylevelet Maczek József amatőr festőművész tervezte és kézi festéssel készítette. Munkája elismeréseként a tagság tiszteletbeli taggá választotta.
Az est hátralevő részében a bor elfoglalta az őt megillető főszerepét. A tagság nagy élvezettel és kitűnő hangulatban kóstolgatta a tavalyi termésből készült jobbnál jobb fehér, rozé és vörös borokat.
- Berta Béla, operatív alelnök -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!