Miskolc hírei

2011.01.02. 14:20

Kik árulhatnak a jókedv fesztiválján?

<p>Miskolc - Már alakul a Kocsonyafesztivál programja, hogy belekóstolhassunk a legendába.</p>

De nemcsak a program, hamarosan a kereskedők és szolgáltatók listáját is véglegesítik. Ahhoz azonban, hogy eldőljön kik és mit árulhatnak a 2011-es fesztiválon, a jelentkezőknek egy szigorú zsűrizésen, minőségi pontozáson kell túlesniük. Rózsa Edit, a fesztivál ötletgazdája, a tavalyi évhez hasonlóan, az idén is egy ad hoc kuratóriumot hívott össze. Ez tulajdonképpen egy civil zsűri, amelynek tagjai meghatározott szempontok alapján pontozzák azokat a kereskedőket, akik jelentkeztek a fesztiválra.

 A kuratóriumba az Észak-Magyarország Szántó Rita újságírót, valamint az Észak-Agora levelezőfórumunk tagját, Mészáros János Tibort delegálta. Rajtuk kívül Benedek Piroska, az önkormányzat kulturális osztályának munkatársa, Bodnár Kata, a Zöld Kapcsolat munkatársa, Putnoki Zsuzsanna, a Borsod Online munkatársa, Csörnök Mariann, a MIKOM munkatársa és Mátyás Rudolf mesterszakács, a fesztivál kocsonyaőre is résztvesz a zsűrizésben, de felkérést kapott a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület, az Önkormányzat kulturális ügyekben illetékes Bizottsága valamint a Kocsonyafesztivál rajongói közössége is.

A kuratórium első körben szerdán ült össze, hogy értékeljék a jelentkezőket. Szempontok voltak – többek között – az egyediség, mit kínál, mennyire emelheti a fesztivál szinvonalát, de számít az is, hogyan teljesítettek az előző fesztiválon. Rózsa Edit elmondta: több mint 160-an jelentkeztek, hogy valamilyen termékkel, szolgáltatással résztvennének a kocsonyafesztiválon. De 100-nál több helyet nem akarnak kiosztani és ezekre keresik a legmegfelelőbb árusokat, vendéglátósokat – tette hozzá. Hangsúlyozta: a kereskedőkkel szemben, az előállítókat preferálják, az is szempont, hogy helyi vállalkozás legyen, és a családi vállalkozások is elsőbbséget élvezhetnek. De a kulcszsó: a minőség – fogalmazott.

Azt is elmondta, hogy a civil kuratórium létrehozását azért szorgalmazza évek óta, hogy minél több civil, azon belül is a miskolciak vehessenek részt a kínálat kialakításába. Hiszen elsődleges cél, hogy a látogatók jól érezzék magukat, hogy a város lakók maguknak érezzék a fesztivált – tette hozzá. A minél több ötlet, a minél több ember bevonása a szervezésbe az egyik titka annak, hogy az esemény mára a jókedv fesztiválja lett, és 2010-ben kiváló minősítést és Turisztikai Nívódíjat is kapott – vélekedett. Ez a fesztivál a spontán együttműködésekre, a jószándékra és a szakértelemre épül. Ez sikerének titka és ezt segítheti például a döntések társadalmasítása is, tette hozzá a fesztivál alapító tulajdonosa Rózsa Edit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!