Miskolc hírei

2011.01.14. 18:56

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem?

<p>Miskolc, Budapest - A fővárosi új ügyfeleknek olcsóbban szolgáltat a Tigáz 90 napig, mint például a megyénkbelieknek.</p>

Azok után, hogy a Magyar Energia Hivatal visszavonta az Emfesz Kft. földgázszolgáltatói engedélyét, a Tigáz Zrt. kifejezte azon szándékát, hogy a saját egyetemes szolgáltatási területén vételező EMFESZ- fogyasztók számára kész földgázellátást biztosítani, a jelenlegi hatósági áron, erősíti meg a Tigáz csütörtökön kiadott közleménye. Végül mégis az alatt kínálta, az első 90 napra, és ajánlatával sikerült is elnyernie a Főgáz Zrt. egyetemes szolgáltatási területén lévő volt Emfesz-fogyasztók ellátására vonatkozó pályázatot.

A közlemény kifejti: annak ellenére, hogy a pályáztatás eredménye veszteséget okoz a társaságnak, mivel kénytelen a földgázt 90 napig a hatósági ár alatt (amely tény már önmagában sújtja a Tigáz Zrt-t mint egyetemes szolgáltatót) és a saját beszerzési árai alatt szolgáltatni, a társaság a kialakult helyzetet egyfajta üzleti lehetőségnek tekinti, mely lehetővé teszi, hogy a Pest megyében már eddig is ellátott mintegy 400 ezres fogyasztói létszámon túl a budapesti fogyasztók számára is felajánlják a TIGÁZ Zrt. által nyújtott magas színvonalú szolgáltatást. Az ellátás megkezdésétől számított 90 napot követően pedig azon fogyasztóknak, akik továbbra is az egyetemes szolgáltatást kívánják igénybe venni, a Főgáz által alkalmazott hatósági áron biztosítja az ellátást.

Kérdés a levegőben

Portálunk továbbra is jogosnak tartotta feltenni a kérdést: Milyen alapon szolgáltat akárcsak 90 napig is ugyanazon szolgáltató, vagyis a Tigáz az ország egyik részén olcsóbban, mint a másik részén, egyebek között megyénkben? A Tigáz sajtóosztálya azonban úgy vélte, a kérdésre adandó válaszuk benne foglaltatik a közleményben, azon túl pedig nem kíván a cég reagálni a felvetésre.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!