Miskolc hírei

2010.12.21. 12:46

Kitört a téli vakáció

<p>Miskolc - Kinek hamarabb, kinek később, de ezen a héten minden diáknak elkezdődött a téli vakáció.</p>

Hivatalosan szerdán kezdődik az oktatási intézményekben a téli szünet, de több iskolában már hétfőn vagy kedden kezdetét vette a jól megérdemelt vakáció. A miskolci református oktatási intézmények a múlt héten szombaton csendesnappal zártak, a hét végi tanítással teremtették meg annak a lehetőségét, hogy a tanulók és a pedagógusok számára ez a hét már a karácsonyi készülődés jegyében teljen, mondta el portálunknak Ábrám Tibor, a Lévay József Református Gimnázium igazgatója.

– A gyerekeket azzal engedtük el, hogy épp a téli szünetre esik az egyik legfontosabb ünnepünk. Töltsön mindenki minél több időt családja körében, és vegyen részt gyülekezetének ünnepi istentiszteletén. Közös iskolai programot nem tervezünk a vakációra, az utolsó találkozás kedd este lesz  amikor a Város ház téren Miskolc egyházi iskoláinak kórusai énekelnek együtt a város adventi programsorozatában. Az ezt követő két hét szünet pedig megilleti a diákokat és az iskola dolgozóit egyaránt – fogalmazott az igazgató.

Családi ünnep

A város több önkormányzati iskolájában kedden kezdődött a szünet. Közöttük a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában is, ahol Pásztorné Bakó Márta igazgatótól megtudtuk, hétfőn karácsonyi ünnepséggel zártak az iskolában és a tagintézményben is. Azért is fektettek erre különösen nagy hangsúlyt, mert vannak olyan diákjaik, akik számára tulajdonképpen az iskola karácsony jelenti az ünnepet. A téli szünetre közös iskolai programot nem terveztek, hiszen, mint az igazgató fogalmazott, a karácsony családi ünnep.

- ÉM-HE -

Hasznos időtöltés

Ha valamelyik diák mégis unatkozna a kéthetes téli szünetben, érdemes körülnéznie a színház, a mozik, a kiállítótermek és a művelődési házak kínálatában. Különösen a két ünnep között bukkanhatnak hasznos időtöltésre alkalmas programokra. És ne feledjük, az idő kedvez a téli sportoknak, a kirándulásnak is. A tanítás január 3-án kezdődik, az első félév január 14-én ér véget, január 21-éig pedig minden nebuló megkapja bizonyítványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!