Mezőkövesd hírei

2018.08.11. 13:47

Kilencven éves lett Mezőkövesd szépkorú lakosa, a napokban köszöntötték

Mezőkövesd - Születésnapja alkalmából köszöntötte Sugár Józsefet, Mezőkövesd szépkorú lakosát dr. Fekete Zoltán polgármester augusztus 7-én.

Mezőkövesd - Születésnapja alkalmából köszöntötte Sugár Józsefet, Mezőkövesd szépkorú lakosát dr. Fekete Zoltán polgármester augusztus 7-én.

Sugár József 1928. július 13-án született Mezőkövesden, odajárt gimnáziumba, az érettségi után katona volt. Ezt követően a Mezőkövesdi Tanácsi Betonüzemben, majd az ÁFÉSZ betonüzemében kezdett dolgozni, mint üzemvezető, később a budapesti Ruhaipari Szövetkezet főkönyvelője volt, innen ment nyugdíjba 1988-ban. 1992-ben visszaköltözött Mezőkövesdre, felesége 2002-ben hunyt el, azóta egyedül él, lánya szokott neki főzni, segíteni a mindennapokban.

Kedvence volt a játékvezetés

Józsi bácsinak a játékvezetés volt a mindene, ám ő maga nem focizott. Dolgozott sportújságíróként is, cikkei jelentek meg a Népsportban, valamint a mezőkövesdi Matyóföld folyóiratban is. Már 19 évesen mérkőzést vezetett, vizsga nélkül, amit később 1954-ben tett le.

Nagyon jó egészségi állapotnak örvend, a templomba is gyalog jár, a memóriája sem hagyja cserben még 90 évesen sem, évtizedekkel korábbi meccsekre emlékszik ­vissza, pontosan megmondja, kik játszottak, milyen eredménnyel.

Szeret kertészkedni, tagja a Közalkalmazottak és Köztisztviselők Nyugdíjas Klubjának, gyakran tartanak kártyapartikat, sokszor Józsi bácsi otthonában. Két lányától 3 unokája és 4 dédunokája született, ők színesítik meg a mindennapjait.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!