Mezőkövesd hírei

2018.03.15. 17:47

Teljesítve a legfontosabb feladat Mezőkövesden

Mezőkövesd - Mintegy 4000 órát töltöttek szolgálatban 2017-ben a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület tagjai.

Mezőkövesd - Mintegy 4000 órát töltöttek szolgálatban 2017-ben a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület tagjai.

A szervezet évzáró közgyűlését tartotta a közelmúltban. Az összejövetelen Köteles János, a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület elnöke számolt be az elmúlt évről és az idei tervekről. Kiemelte, a rendezvények biztosítása mellett tavaly is a lakosság biztonságérzetének növelése volt a szervezet egyik legfontosabb feladata. Éppen ezért Mezőkövesd belterülete és a Zsóry üdülőövezete mellett a Klementinán, valamint ősszel a betakarítási időszakban a város területéhez tartozó zárt kertekben végeztek ellenőrzéseket.

A mezőkövesdi polgárőrök kiemelkedően, az itt élők megelégedésére végzik a tevékenységüket." Tállai András

– Eggyel megnőtt a lovas polgárőrök száma, így már hárman járőröznek a városban, illetve a külterületeken. A lovas polgárőrök főként olyan helyeken járnak, ahová a gépkocsik csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak bejutni – emelte ki Köteles János.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a városi mellett a helyi civil és egyházi, illetve magán rendezvények biztosításában is nagy segítséget nyújtottak a szervezet tagjai, mondta az elnök. Hozzátette, 2017-ben összesen 806 alkalommal 3755 órában teljesítettek szolgálatot, amihez még 240 órás lovasszolgálat társul.

Tervek

Köteles János elmondta, hogy 2017-ben több mint 600 ezer forintot fordítottak az elhasználódott, elkopott ruhák cseréjére, így a mezőkövesdi polgárőrök bárhol és bármikor egységes ruházatban tudnak megjelenni.

A középiskolás diákoknak az elmúlt évekhez hasonlóan lehetőségük van arra, hogy az 50 órás kötelező közösségi szolgálatot a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesületnél teljesítsék.

– Örömteli, hogy nagyon sok fiatal szeretné itt eltölteni az 50 órát, de csak a kötelezően előírt időre jönnek hozzánk. Nagyon szeretnénk és fontos is lenne, hogy minél több fiatal kapcsolódjon be a tevékenységünkbe – emelte ki Köteles János.

Az idei feladatok, a rendezvények biztosítása, illetve a közbiztonság megteremtése és védelme mellett a tervek között szerepel egy új terepjáró megvásárlása. A gépjárművet az Országos Polgárőr Szövetség pályázatán, az országos és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség segítségével szeretnék beszerezni. A tervek között van továbbá egy nagyszabású rendezvény, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőrnap megszervezése, illetve megrendezése is Mezőkövesden.

Kiemelkedő munka

A mezőkövesdi polgárőrök kiemelkedően, az itt élők megelégedésére végzik a tevékenységüket, emelte ki Tállai András államtitkár, országgyűlési képviselő, aki hozzátette, hogy a rendezvények biztosítása mellett kiegészítik, és nagy mértékben segítik a rendőrség munkáját.

– A biztonság fontos dolog lett az életünkben, ezért azt gondolom, kiemelten fontos, hogy Mezőkövesdet és a közösséget a rendőrséggel és a polgárőrséggel közösen meg tudjuk óvni. Nagyon fontosnak tartom, hogy részt vegyek ezen a rendezvényen és személy szerint én is megköszönjem a munkájukat – emelte ki Tállai András aki hozzátette, a jövőben is támogatásáról biztosítja a szervezetet.

Stratégiai partner

Dr. Ongai Péter rendőr-alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese, a Bűnügyi Osztály vezetője kiemelte: – Azt gondolom, elmondható, hogy a polgárőrség a mezőkövesdi kapitányság stratégiai partnere. Folyamatos kapcsolattartással és információcserével dolgozunk, közös szolgálatokat látunk el, valamint közösen biztosítjuk a rendezvényeket.

Hozzátette, mindenképpen pozitív, hogy az elmúlt évben nem történt komolyabb jogsértés, amihez az önkéntes szervezet tagjainak önzetlen munkája is hozzájárult.

- ÉM -


Elismerések

A közgyűlés végén a szervezetben 5, 10, 15 és 20 éve szolgálatot teljesítő tagok tárgyjutalmat és oklevelet vehettek át Tállai Andrástól és Köteles Jánostól.

Ötéves szolgálatáért Zombori Viktor, Papp József László, Berecz Balázs és Gyöngyösi Gyula, 10 éves munkájáért Zombori József és Hamza Imréné, míg 20 éves polgárőri tevékenységéért Hamza Imre kapott elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!