Mezőkövesd hírei

2017.07.10. 08:52

Friss és dinamikus volt a Mezőkövesd

Szolnok - Magabiztos győzelmet aratott utolsó felkészülési találkozóján a matyóvárosi gárda.

Szolnok - Magabiztos győzelmet aratott utolsó felkészülési találkozóján a matyóvárosi gárda.

Az élvonalbeli együttes szombaton Szolnokon lépett pályára és helyenként jó játékkal nagy különbségű győzelmet aratott. Az első félidőben több kimaradt lehetőség után a hajrában három gól esett. A szünet után is támadásban maradtak a vendégek, akik gyorsan egymás után kétszer vették be a hazaiak hálóját, aztán pedig már tartalékolták az erejüket. A felkészülés három összecsapásán huszonhét játékost (közöttük három kapust) próbált ki Radványi Miklós vezetőedző, aki így mindenkiről teljes képet kaphatott ahhoz, hogy kialakítsa NB I-es alapcsapatát.

Még változhat

A szolnoki összecsapáson bemutatkozott a kameruni Parfait, akit nyilvánvalóan a klub korábbi játékosa, George Menougong vitt Mezőkövesdre. Megtudtuk, hogy a 27 esztendős labdarúgó próbajátékon van, esetleges szerződtetéséről hamarosan döntenek.

A Mezőkövesddel kapcsolatos, de Kisvárdáról kapott hír szerint Cseri Tamást kivásárolták: a játékos célja ugyanis az volt, hogy az NB I-ben mérethesse meg magát. Cserébe a szabolcsiakhoz kerülhet Heffler és Fótyik is, de ezeket az információkat – mint tényeket – vasárnap délelőtt nem erősítette meg Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC szakmai kérdésekért felelős ügyvezető igazgatója, aki így kommentálta a híreket:

– Napról napra, óráról órára sok minden lát napvilágot. Ezekről az ügyekről csak annyit mondhatok, hogy folyamatban vannak…

Jöhet az „előadás”

Radványi Miklós, a kövesdiek vezetőedzője így értékelte a látottakat:

– Már sokkal jobban nézett ki a csapat, mint egy héttel ezelőtt a Balmazújváros elleni hazai felkészülési meccsen. Frissek, dinamikusak voltunk, végig uraltuk a mérkőzést, megérdemelten nyertünk. Az első tíz perc kivételével elégedett voltam mindennel. Úgy gondolom, hogy még nagyobb arányban kellett volna diadalmaskodnunk. Ugyanis tíz-tizenkét, szinte százszázalékos ziccert hibáztunk el, és ezen javítanunk kell a soron következő héten. Jó úton haladunk, bizakodva várjuk a debreceni bajnoki rajtot.

Labdarúgás: jegyzőkönyv

Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-4 (1-2)

Szolnok, 100 néző. (A játékvezető nevét nem kaptuk meg – a szerk.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (Dombó) – Farkas D., Hudák (Szeles), Pillar, Gohér (Szalai A.) – Tóth B. (Parfait), Keita (Köböl) – Brasen (Baracskai), Strestík (Fröhlich), Vadnai (Csirmaz) – Novák (Veselinovic). Vezetőedző: Radványi Miklós.

Gólszerző: Vadnai (0-1) a 38., Katona (1-1) a 43., Strestík, 11-esből (1-2) a 44., Szalai A. (1-3) a 60., Farkas D. (1-4) a 61. percben.

- ÉM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!