Mezőkövesd hírei

2017.03.12. 15:03

Egy különleges művelési rendszer Mezőkövesden

Mezőkövesd - Egy különleges mezőgazdasági kultúrával ismerkedtek meg a Matyó Kertbarát Klub tagjai.

Mezőkövesd - Egy különleges mezőgazdasági kultúrával ismerkedtek meg a Matyó Kertbarát Klub tagjai.

A résztvevők a permakultúrába nyertek betekintést. Ez egy olyan mezőgazdasági termelőrendszer, amely gyakorlatilag a természetben zajló ökológiai folyamatokat utánozza.

A különleges mezőgazdasági művélési rendszert az egri Schmidt István mutatta be, aki Toby Hemenway: Gaia Kertje – Útmutató a házi permakultúrához című könyvét lefordította és ez alapján beszélt a művelési kultúra feltételeiről, technikájáról és előnyeiről.

A könyv szaklektora, Máté Orsolya azokról a kertben is előforduló gyomnövényekről tartott előadást, melyek a talajművelés mellett az étkezésben is felhasználhatóak.

Börze

A klubtagok ezt követően vetőmagbörzét tartottak, ahol az otthon megtermelt zöldségek, gyümölcsök, gyógy- és dísznövények magjaiból válogathattak. A tagok a teljesség igénye nélkül rukkola, mák, paprika és többféle sütőtök, valamint paradicsomféléket, dinnyét és gyümölcsfák oltóvesszőit cserélték egymás között.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!