Mezőkövesd hírei

2017.01.18. 10:35

Ciprusra utazott a Mezőkövesd Zsóry FC: minden percüket kihasználják

Mezőkövesd - Kedd délután elutazott Ciprusra a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Kedd délután elutazott Ciprusra a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

A matyóvárosi klubházban nagy volt a sürgés-forgás kedden délelőtt, majd délben buszra ült a társaság, amely a ferihegyi repülőtér felé vette az irányt.

– Nem így terveztük, de muszáj volt felülkerekednünk és melegebb vidékre mennünk – mondta Sivic Tomislav, a kövesdiek vezetőedzője. – Mi, labdarúgók és trénerek sok mindent kibírunk, most azonban nem akadt más választásunk, mint a külföldi edzőtáborozás. Az itthoni nagy hidegben és hóban, a jeges és fagyos pályákon, szóval ebben a zimankóban nem végezhetünk minőségi munkát, ezért döntöttünk Ciprus mellett. Az ilyenkor is napsütötte szigeten jó körülmények közé kerülünk, zavartalanul tréningezhetünk és játszhatunk.

Köszönetet mondott

A mester ezt követően köszönetet mondott a klubvezetésnek azért, hogy – szavaival élve – megcsinálhatják a túrát:

– Elöljáróink nyomban megértették, hogy az egyébként kiváló mezőkövesdi feltételek ellenére is mennünk kell. A meteorológusok ugyanis további vaskos mínuszokat ígérnek, a teremben, parketten, vagy műanyagon pedig nem lehet elvégezni azt, amit kinn kell. Ígérem, hogy hálásak leszünk ezért a lehetőségért, ugyanis a tizenegy nap minden percét ki fogjuk használni.

A borsodiak nem telelni-napozni mentek Ciprusra, hanem alapozni, erőt gyűjteni és játszani. Ennek jegyében délelőtt és délután is foglalkozásokat vezényel fiainak Sivic Tomislav, akinek tervei szerint három felkészülési mérkőzésen szerepelnek majd.

– Pillanatnyilag még csak egy ellenfelünk ismert, a CFR Cluj együttese, velük pénteken délután 15 órától csapunk össze Ayia Napán – folytatta a vezetőedző. – A további két találkozónk már a tervezőasztalon van, de csak kinn véglegesítjük.

Képben van

Sivic Tomislavtól megkérdeztük, hogy megismerte-e már keretének tagjait, a régieket és az újonnan érkezetteket, mire így válaszolt:

– Nagyjából képben vagyok, hiszen már több mint egy hete dolgozunk együtt. Az edzések mellett segítették az ismerkedést a beszélgetések is, és azon vagyok, hogy a jövőben is sokat kommunikáljunk egymással.

A szakvezetőtől választ kértünk arra is, hogy a fejében kialakult-e már a majdani kezdőcsapata, és erről a fajsúlyos kérdésről így vélekedett:

– Elképzeléseim természetesen vannak, ahhoz viszont, hogy ne tévedjek, több tesztmérkőzés is kell. Cipruson arra törekszem, hogy kialakítsam azt a gárdát, amellyel nekivágunk a tavaszi idénynek. Most jön a posztokra való keresgélés időszaka, ennek jegyében minden játékos lehetőséget kap arra, hogy bizonyítson. Amikor pedig annak eljön az ideje, meg kell majd neveznem tizenegy futballistát.

Keddi „újság” a mezőkövesdiek keretében, hogy – a maródi Hegedűs Dávidon kívül – a védő Fótyik Dominik sérülése miatt mégsem tarthatott a küldöttséggel, helyére Farkas Dániel került, a 24 éves szélső védő kevéssel az elutazás előtt Szabadkáról, a Spartak Subotica csapatától érkezett a klubhoz.

ÉM-KT


A Mezőkövesd edzőtáborozó kerete

Kapusok: Tomas Tujvel, Dombó Dávid, Czuczi Márton.

Védők: Vági András, Hudák Dávid, Szeles Tamás, Gohér Gergő, Mihailo Milutinovic, Balogh Béla, Farkas Dániel.

Középpályások: Branko Pauljevic, Tóth Bence, Stipe Bacelic-Grgic, Tarmo Kink, Molnár Gábor, Patrick Mevoungou, Egerszegi Tamás.

Támadók: Baracskai Roland, Marek Strestik, Sós Bence, Orosz Márk, Fröhlich Roland, Lazar Veselinovic, Ulysse Diallo.

Szakmai stáb: Sivic Tomislav (vezetőedző), Bojan Leontijevic (másodedző), Ulbert Tibor (kapusedző), Szabó Norbert (erőnléti edző), Léport László (gyúró), Sikur György (gyúró).

Technikai vezető: ifj. Tállai András.

Ügyvezető igazgató: Hagyacki József.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!