Magyarország

2019.04.01. 18:35

Tizennyolc városban lesznek programok a Lányok Napján

Budapest - Hétfőtől jelentkezhetnek a felső tagozatos általános iskolások és középiskolások a Lányok Napja ingyenes programjaira, amelyeket országszerte tizennyolc városban rendeznek meg idén.

Budapest - Hétfőtől jelentkezhetnek a felső tagozatos általános iskolások és középiskolások a Lányok Napja ingyenes programjaira, amelyeket országszerte tizennyolc városban rendeznek meg idén.

Budapesten, Cegléden, Debrecenben, Dunaharasztiban, Egerben, Gyöngyöshalászon, Győrben, Kalocsán, Kecskeméten, Nyíregyházán, Makláron, Miskolcon, Siófokon, Százhalombattán, Székesfehérváron, Tatabányán, Tiszaújvárosban, és Veresegyházán lesznek programok, amelyekről részletesen a kezdeményezés weboldalán lehet olvasni, és amelyekre ott is lehet regisztrálni - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Idén a Lányok Napjára jelentkező diákok április 30-án látogathatják meg azokat a gyárakat, laborokat és műszaki egyetemeket, amelyek programot kínálnak számukra. A fogadóhelyek a nyílt nap során bemutatják, hogy miért érdemes náluk tanulni vagy dolgozni, ezzel is ösztönözve a lányokat arra, hogy olyan pályát válasszanak maguknak, amelyen nem csupán kiteljesedhetnek, hanem szükség is van rájuk.

A Lányok Napja pályaorientációs kezdeményezést a világ számos országában megrendezik, a rendezvényt Magyarországon a Nők a Tudományban Egyesület koordinálja.

Célja, hogy informálja a lányokat a természettudományos, műszaki és informatikai pályák előnyeiről, a Lányok Napja Programiroda pedig ezzel párhuzamosan szakmai segítséget nyújt a fogadóhelyek számára a minél érdekesebb és informatívabb programok megszervezéséhez.

A fogadóhelyek és az érdeklődők jelentkezését a programiroda folyamatosan várja.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!