Magyarország

2019.02.19. 14:12

Diplomás mosogató

Budapest - Dr. Puskás Lajos neve fémesen cseng a labdarúgás és a vendéglátás berkeiben.

Budapest - Dr. Puskás Lajos neve fémesen cseng a labdarúgás és a vendéglátás berkeiben.

A Debrecen, majd a Vasas labdarúgója 292 NB I-es találkozón 152 gólt jegyzett, olyan csapattársai voltak, mint például Farkas János és Mészöly Kálmán. A hamarosan 75 éves egykori kiválóság később edző lett, az élvonalban dolgozott, megfordult a DVTK-nál is.

Hajnalban kel

– Az idő szalad, sőt vágtat – mondta lapunknak a hajdani válogatott csatár, majd tréner. – Amikor miskolciakkal találkozom, mindig eszembe jutnak a nyolcvanas évek, hiszen 1981 és 1983 között, a Szepesi-érában két szezont húztam le a piros-fehérek mestereként. Üdvözlöm Oláh Ferit, Salamon Jóskát, Veréb Gyurit, Tatár Gyurit és a többieket, mindig jó szívvel gondolok vissza rájuk.

Arra a kérdésre, hogy mivel telnek a napjai, így válaszolt:

– Budapesten szállodát üzemeltetek a fiammal. Amikor én vagyok a soros, hajnalban kelek: árubeszerző és szakács vagyok, reggeliztetek, például olyan rántottát csinálok, hogy megszólal. Aztán szerintem én vagyok a legjobb diplomás mosogatófiú, mert ilyet is csinálok, hiszen embert aranyért sem találok erre a nemes feladatra. Meccsekre is járok, a szurkolók megismernek, a munka mellett ez éltet.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!