Magyarország

2018.11.01. 13:25

Már napi húsz perc is egészséghez segíthet

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A rossz szokások komoly megbetegedésekhez vezethetnek.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A rossz szokások komoly megbetegedésekhez vezethetnek.

Magyarország egész­ségügyi állapotáról évente készül felmérés. Az adatok rámutatnak, hogy az egészségtelen életmód, a túlsúly, a dohányzás és egyéb rossz szokások komoly megbetegedésekhez vezethetnek. A férfiak inkább hajlamosabbak arra, hogy elhanyagolják magukat, így számukra különösen fontos, hogy lássanak maguk előtt példaértékű történeteket, amelyek megmutatják nekik, hogy önfegyelemmel, életmód-változtatással, új ételek megkedvelésével, mozgással hamar formába lehet lendülni, és erősebben, dinamikusabban lehet élni tovább a hétköznapokat.

Kevés is elég

Ha mindösszesen napi 20 percet fordítunk arra, hogy változtassunk valamit, már jelentős lépést teszünk egészségünk megőrzése érdekében, és tény, hogy ez egy olyan befektetés, ahol biztos hozammal számolhatunk. Az MKB 20 perc egészség programjában ismert férfiak is beszámoltak arról, hogy miként tesznek naponta egészségükért.

Misztikusnak tűnik

Az egészséges életmód misztikusnak és nehezen betarthatónak tűnik, de Katus Attila mindenkit megnyugtat:

„Ha az egészséges életmódra gondolunk, akkor ne egy a tiltásokon, és megszorításokon alapuló sanyargató életmódot képzeljünk el, hanem a lehetőségekre fókuszáljunk, hogy hol tudunk előre lépni. Nálam egy 80%-os szabály létezik. Ötből négyszer legyél tudatos és hozz jó döntést, vagyis néha lehet mogyorókrémes palacsintát enni, de ritkán és akkor is mértékkel.”

Szabó Simon, két gyermek apukájaként így mesélt erről: „A mindennapos mozgást általában sétálással és biciklizéssel próbálom tartani. Amikor a gyerekeket viszem oviba, suliba akkor Villámmal megyünk. Miután kiraktam őket, az egyéb dolgokat is gyalog vagy bringával igyekszem elintézni; amit nem bírok elviselni az a forgalmi dugó. Ennyit megtehetek a saját egészségemért, pláne, hogy mindannyian élvezzük!”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!