Magyarország

2018.10.01. 12:58

Politológus: továbbra sincs közös álláspont a Jobbikon belül

Budapest - Farkas Örs politológus szerint továbbra sincs közös álláspont a Jobbikon belül, emiatt az ellenzéki párt komoly problémákkal küzd.

Budapest - Farkas Örs politológus szerint továbbra sincs közös álláspont a Jobbikon belül, emiatt az ellenzéki párt komoly problémákkal küzd.

A szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, Vona Gábor korábbi pártelnök kilépésével egy karakteres politikus távozott a pártból, és nehezen találják meg azt, aki betöltené a szerepét.

Amíg Vona Gábor nem dönti el, hogy visszamegy-e a párthoz, addig nem tudnak megújulni - tette hozzá.

Farkas Örs kitért arra is, az ellenzéki párt a szombaton meghirdetett nemzeti ellenállással az eredeti, Vona Gábor által meghatározott szemléletmódhoz próbál visszatérni, de először a párton belül kell rendet tenni, és utána kell kitalálni a víziót, amelyet utána következetesen folytatnak. Amíg ez nem így van, addig nehéz lesz elnyerniük a választók bizalmát - vélekedett a politológus.

Farkas Örs úgy fogalmazott, az áprilisi választás óta a Jobbik nem mer az emberek elé állni, és úgy próbálja elnyerni az emberek szimpátiáját, hogy az eseményeken - amelyeken erre törvényes keretek között lehetősége lenne - anyagi okokra hivatkozva nem vesznek részt.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!