Magyarország

2018.10.26. 19:03

Csok - Pozitívan értékelik a bankok a tervezett változásokat

Budapest - Pozitívan értékelik az MTI-nek nyilatkozó bankok a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) tervezett módosításait.

Budapest - Pozitívan értékelik az MTI-nek nyilatkozó bankok a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) tervezett módosításait.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csütörtökön jelentette be, hogy a kormány döntése alapján bővítik a családi otthonteremtési kedvezményt, a kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik.

A Budapest Bank közölte: pozitívan értékelik, hogy az új építésű ingatlanok esetében bővül a felvehető kedvezményes lakáshitelre való jogosultak köre és számos esetben emelkedik a hitel összege azáltal, hogy kétgyermekesek is igénybe vehetik a 10 millió forint 3 százalékos kamatozású kedvezményes lakáshitelt, a háromgyermekesek pedig immár 15 millió forint kedvezményes lakáshitelre lesznek jogosultak.

"Pozitívan értékeljük ezen intézkedéseket, hiszen hatásukra az ügyfelek szélesebb köre igényelhet, az eddiginél magasabb támogatást, ez pedig a Budapest Bank várakozásai szerint tovább növeli majd az érdeklődést a csok iránt" - közölték az MTI érdeklődésére.

Az Erste Bank fontos lépésnek tartja a csok bővítését, amely támogatja a kormány lakásépítéseket és korszerűsítéseket előtérbe helyező programját és összhangban van a kabinet családtámogatási elképzeléseivel is - tájékoztatta a hitelintézet az MTI-t.

Az Erste Bank, amely az első nyolc hónapban - az előző év azonos időszakához képest - megduplázta új folyósított jelzáloghitel állományát, a bővített csokkal az első lehetséges időponttól az ügyfelek rendelkezésére áll - tették hozzá.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!