Magyarország

2018.08.12. 13:26

Új határvadászok szolgálatban

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Megkezdték munkájukat a tizenegyedik képzési ütemben végzett határvadászok.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Megkezdték munkájukat a tizenegyedik képzési ütemben végzett határvadászok.

A Készenléti Rend­őrség állományának 3 ezer fővel történő bővítéséről hozott kormánydöntés nyomán a rendőrség 2016. augusztus 24-én indította el határvadász-toborzó kampányát.

A kilencedik ütemben Debrecenben, Kiskunhalason, Nyírbátorban, Orosházán és Pécsett folytatott képzés befejezését követően, augusztus 6-án 124 fő lépett szolgálatba a Készenléti Rendőrségnél.

Speciális ismeretek

Jelenleg további 58 fő folytat tanulmányokat. A gyakorlatorientált képzés során a tanulók az általános rendőri tananyagon felül speciális határrendészeti ismereteket is elsajátítanak. A fluktuációra tekintettel a toborzást tovább folytatják, a folyamatban lévő pályázatok száma ötven.

A közrend a tét

A határvadászok, mint az országos hatáskörrel bíró Készenléti Rendőrség tagjai a jövőben ott teljesítenek szolgálatot, ahol a leginkább indokolt, hogy jelenlétükkel a lakosság közbiztonságérzetét fenntartsák, Magyarország közrendjét, határvédelmét biztosítsák.

A kézifegyver használatát is elsajátították a határvadász-képzésben részt vettek Fotó: ÉM

Az őr-járőrtárs részszakképesítéssel rendelkező, hivatásos állományú rendőrök járőrvezető, járőrparancsnok irányítása mellett elsősorban járőrözési, biztosítási feladatokat hajtanak végre. A határ és a haza védelmére minden cselekvőképes, 18. életévét betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgár jelentkezhet. A rendőrség továbbra is várja a hivatás iránt érdeklődők jelentkezését a határvadász-képzésekre.

ÉM


[related-post post_id="3941196"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!