Magyarország

2018.08.01. 18:52

Nőnek adta ki magát egy fiatalkorú rabló

Budapest - A fiatalkorú – elkövetéskor 17 éves – fiú női ruhába öltözve terelte el a sértett figyelmét, mialatt két társával együtt elvették az értékeit. Miután a férfi ezt észrevette, mindhárman bántalmazták.

Budapest - A fiatalkorú – elkövetéskor 17 éves – fiú női ruhába öltözve terelte el a sértett figyelmét, mialatt két társával együtt elvették az értékeit. Miután a férfi ezt észrevette, mindhárman bántalmazták.

A vádirat szerint a fiatalkorú terhelt 2017. augusztus 18-án késő este a X. kerület, Népliget egyik sétányán, egy szórakozóhely közelében nőnek öltözve, és magát nőnek kiadva megszólított egy akkor már ittas állapotban lévő férfit – a későbbi sértettet. A fiú „Amanda” néven mutatkozott be, majd hosszasan beszélgetett a férfival, aki ezután visszament a szórakozóhelyre.

Később, már a hajnali órákban a sértett a szórakozóhely közelében lévő padoknál ült, amikor a fiatalkorú vádlott ismét odament hozzá. Ekkor már vele volt két ismeretlen társa is, akik a nőnek öltözött vádlottat szexuális szolgáltatásra felajánlották a sértettnek, aki az ajánlatot elfogadta. Ekkor a 17 éves fiú továbbra is nőként viselkedve elterelte a sértett figyelmét, miközben a férfi nadrágjának egyik zsebéből kivette a mobiltelefonját. Két társa ezalatt a férfi másik zsebét kutatta át, ahonnan kivették az irattartóját, benne 18.000 forint készpénzzel, és személyes okmányokkal.

A sértett észlelte az értékei eltulajdonítását, ezért felszólította az elkövetőket, hogy mindent adjanak neki vissza. Ekkor a fiatalkorú egyik társa a földről felkapott egy botot, és az elvett értékek megtartása érdekében, azzal fejbe verte a sértettet. Ezután már mindhárman bántalmazni kezdték, ütötték, rúgták a férfit, aki ennek következtében a földre került, ahol a támadók faágakkal és botokkal tovább ütlegelték őt.

Az elkövetők végül felhagytak a bántalmazással és a mobiltelefon kivételével, a többi megszerzett értékekkel együtt elfutottak a helyszínről. A fiatalkorút a rendőrök még aznap elfogták.

A sértett a bántalmazás következtében csigolyatörést, valamint test szerte zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A fiatalkorú elkövetőt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!