Magyarország

2018.03.10. 07:38

Veszélyezteti a fejlesztés alapjait a kényszerkvóta

Várpalota - Orbán Viktor: agyon­nyomná a fejlesztéseinket, ha bevándorló­országgá válnánk.

Várpalota - Orbán Viktor: agyon­nyomná a fejlesztéseinket, ha bevándorló­országgá válnánk.

A kormányfő pénteken a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszának átadásán úgy fogalmazott: „lehetnek nekünk terveink útépítésre, fejlesztésre, zászlóshajókra, középvárosokra, modern falvakra, ha egyébként a forrásokat Magyarország fejlesztése helyett a migrációra kell költeni”, az ugyanis rengeteg pénzbe kerül.

Máshol erre költenek

Minden fejlesztés pénzügyi alapjai veszélybe kerülnek, ha ráerőltetik Magyarországra azokat a brüsszeli terveket, amelyek alapján bevándorlóországgá válna – mondta Orbán Viktor, hangsúlyozva: a rendelkezésre álló forrásokat inkább olyan célokra kell fordítani, amelyek az itt élő magyarok érdekét szolgálják.

Megjegyezte, hogy például Ausztriában és Bajorországban a pénzügyi források hatalmas százalékát emészti fel „egy bevándorlóország felépítése”.

Szavai szerint Magyarország nem bírná ki, hogy évi körülbelül 100 milliárd forintot fordítson egy „bevándorlóország működtetésére”.

A miniszterelnök kifejtette azt is, hogy 2010 óta Magyarországon 670 kilométernyi új útszakasz épült hozzávetőleg 1200 milliárd forintból, 2022-ig pedig további 900 kilométernyi négysávos útszakasz készül majd el. Hozzátette, hogy emellett mintegy 4000 kilométernyi útszakasz újult meg.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!