Magyarország

2018.03.29. 09:48

Kihirdették az Invitech Solutions innovációs pályázat nyerteseit

Budapest - Az energiahatékonyságot, a közlekedést és a mindennapi környezet átalakítását támogató fejlesztések mellett több oktatási célú innováció is díjat nyert az Invitech Solutions pályázatán, amelynek eredményét szerdán hirdették ki.

Budapest - Az energiahatékonyságot, a közlekedést és a mindennapi környezet átalakítását támogató fejlesztések mellett több oktatási célú innováció is díjat nyert az Invitech Solutions pályázatán, amelynek eredményét szerdán hirdették ki.

A szervezők közleménye szerint a zsűri munkájában részt vevő Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a beérkezett innovációk segítik a fenntarthatóságot, erősítik a környezettudatosságot, támogatják a fiatalok tudás- és készségfejlesztését.

Az Invitel Csoport vezérigazgatója azt emelte ki, hogy az elismeréssel hasznos, a mindennapi életet megkönnyítő kezdeményezések kapnak segítséget. David Blunck szerint a díjnak köszönhetően egyre többen férhetnek hozzá az informatika előnyeihez - írták.

Az októberben meghirdetett innovációs kiírásra több mint száz pályázat érkezett. A 2009-ben alapított Invitech InnoMax díjra üzleti és nonprofit kategóriában lehetett jelentkezni közösségi érdeket szolgáló, mindennapokban használható innovációkkal.

A beruházási-, fejlesztési ötletek és projekttervek számára kiírt üzleti kategóriát az Energrade Kft. nyerte a vállalkozások energiahatékonyabb működését támogató platform kifejlesztésével.

A második helyet a Patika.net Zrt. szerezte meg automatizált, felhőalapú online gyógyszertár-hálózat tervével, a harmadik helyezéssel pedig az Ultinous Zrt. személyfelismerő-rendszerének fejlesztési tervét ismerték el.

A Magyar Adományozói Fórum szakmai támogatásával szervezett nonprofit kategóriában rendhagyó módon hat szervezet kapott díjat.

A Járókelő Közhasznú Egyesület a gyalogosok közlekedését segítő digitális térkép fejlesztéséhez nyert támogatást.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület olyan alkalmazást fejlesztett, amely megmutatja, hogy a környezetben elhelyezett növények pótolni tudják-e az elhasznált levegőt és biztosítják-e a megfelelő páratartalmat.

A Pro Gemmo Alapítvány hasznos ötleteket tartalmazó digitális munkafüzettel részesült elismerésben.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány digitális információs csomagjával akadálymentessé válhat a természettudományos tantárgyak akadálymentes oktatása. A Gondolkodás Öröme Alapítvány táboraiban a matematikában tehetséges diákok az informatika segítségével fejleszthetik problémamegoldó képességüket.

A Szociális Innováció Alapítvány különdíjként technikai eszközöket kap Skype-kuckó nevű tervéhez, amely az önkéntes oktatók csatlakozását tenné lehetővé a hátrányos helyzetű gyermekek készségfejlesztő foglalkozásaira.

A nyerteseket az Invitech Solutions 500 ezer és 2 millió forint közötti összeggel jutalmazta és szakmai támogatásban is részesíti.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!