Magyarország

2017.08.06. 14:48

Ivóvizet is osztanak a kánikulában a rendőrök

Nógrád - Nógrádi jó ötlet: Hűtött ásványvizet adtak át a közúti közlekedésben résztvevőknek.

Nógrád - Nógrádi jó ötlet: Hűtött ásványvizet adtak át a közúti közlekedésben résztvevőknek.

Az átlagosnál jóval melegebb időjárásra való tekintettel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai és a rendőr-főkapitányság valamennyi rend­őrkapitányságának járőrei felügyelik és szükség esetén segítik augusztus 2-a óta a közúton közlekedőket.

Utazóknak, biciklistáknak

A hőségben az egyenruhások hűtött ásványvizet osztottak a közutakon a járművekben utazóknak, kerékpárosoknak, valamint a határátkelőhelyeken a gépjárművezetőknek.

Csak kipihenten

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, ha nehezen viselik a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljenek a volán mögé. Amennyiben feltétlenül szükséges elindulni, akkor csak kipihent állapotban vezessenek, álljanak meg gyakrabban pihenni, felfrissülni.

A melegre való tekintettel fogyasszanak megfelelő mennyiségű folyadékot. A gépkocsiban mindig legyen hűtött ásványvíz vagy üdítőital! A rendőrök tanácsa: „Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!”

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!