Magyarország

2017.05.23. 07:54

Nagy bajban a karját vesztett tiszaújvárosi hölgy

Tiszaújváros - Beáta kezét leszakította a tésztagyúró gép. Most a lakását is el­veszítheti.

Tiszaújváros - Beáta kezét leszakította a tésztagyúró gép. Most a lakását is el­veszítheti.

Még 2015 augusztusában történt. Magyari Józsefné Beáta bal alkarját leszakította munkahelyén egy meghibásodott tésztagyúró gép. És nem volt elég a baleset okozta fájdalom és sokk, most úgy tűnik, hogy az asszony a lakását is elveszíti.

A pénzem a megélhetésre sem elég, nemhogy a törlesztésre."

A baleset óta ugyanis lakáshitelének részleteit nem tudja fizetni, a bank a szerződését felmondta. Egyetlen módon tarthatná meg a lakását, ha egy összegben kifizetné a 7 millió forintos tartozását. Ez azonban az ő esetében szinte lehetetlen, hiszen dolozni nem tud, bár szívesen vállalna munkát, olyat, amit egy kézzel is el tud végezni. Próbált már munkát találni a tiszaújvárosi polgármesteri hivatalban és a munkaügyi központban is, de egyelőre nem járt sikerrel.

A bajokat csak tetézi, hogy a munkahelye nem jelentette be, így nem volt elég biztosítási ideje ahhoz, hogy rokkantjáradékot kapjon. Most az asszony havi 23 ezer forint baleseti járadékban és 20 ezer forint fogyatékos támogatásban részesül. Ennyi pénz bizony a megélhetésre sem elég, nemhogy a hitel törlesztésére. Férje 16 éve meghalt, 24 éves fiával él, ő segíti, amiben tudja.

Nem tudja elfogadni

Beáta most 44 éves, 42 éves volt, amikor a baleset történt. Mint mondja, soha nem tudja elfogadni, hogy nincs bal keze, de muszáj alkalmazkodnia a körülményekhez. Az agya még most is úgy érzékeli, mintha nem történt volna semmi, érzi a bal alkarját, tenyerét és ujjait, csak amikor rápillant csonka kezére, akkor eszmél föl, hogy mi is történt vele valójában.

Segítséget kér

Beáta nagyon szeretne egy bionikus kezet, de ennek 10-20 százalékát neki kell kifizetnie. Egy ilyen kéz pedig nem olcsó mulatság, 20 millió forint. Ügyvédjével kártérítési pert indítottak, de az évekig elhúzódhat, és annak eredményét sem lehet tudni előre. Kérjük kedves olvasóinkat, hogy aki megteheti, segítsen. Bankszámlaszáma: OTP Bank: 11773346-02470911-00000000 (Magyari Józsefné).

ÉM-HE


Bármelyik pillanatban utcára kerület egy tiszaújvárosi anyuka a fiával. A nőnek letépte a kezét egy meghibásodott tésztagép, azóta nem tud dolgozni. Hétmillióval tartozott a banknak, de mivel nem tudta fizetni a részleteket, felmondták a szerződését. Vagyona nincs, így csak idő kérdése, hogy a végrehajtók mikor viszik el a lakást a feje fölül.

Maradandó fogyatékosságot okozott a hibás gép.

20 millió forintot kér volt munkaadójától az a tiszaújvárosi nő, akinek letépte a kezét a tésztagyártó gép. Az asszony a baleset óta szinte jövedelem nélkül él, hiszen nem volt bejelentve. A Tények riportja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!