Magyarország

2017.04.20. 19:44

Videó: Hó- és hidegrekord Kékestetőn

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán azt írta: hegyeinkben olyan hóréteg alakult ki, amilyen a télen egyszer sem. Kékestetőn 47 centiméteres hóvastagságot mértek.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán azt írta: hegyeinkben olyan hóréteg alakult ki, amilyen a télen egyszer sem. Kékestetőn 47 centiméteres hóvastagságot mértek.

A meteorológiai szolgálat adatai szerint az ország több pontján esett jelentős mennyiségű hó. A magasabban fekvő települések közül Bakonybél-Somhegypusztán, Sopron-Brennbergbányán is több mint 30 centiméteres, Bükkszentkereszten 40 centiméteres hóvastagságot rögzítettek. Az alacsonyabban fekvő települések közül is több helyen megmaradt a hó, például Kőszegen 10 centiméteres hóréteget is mértek.

Megdőlt a nappali országos hidegrekord csütörtökön. Kékestetőn a legmelegebb délutáni órákban is majdnem mínusz 3 Celsius-fokos hideg volt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az írta, eddig az április 20-i legalacsonyabb maximumhőmérséklet 0,2 fok volt, amelyet 1969-ben regisztráltak Kékestetőn. Most szintén Kékestetőn született az új napi rekord, mindössze mínusz 2,7 fokig melegedett a levegő.





Az időjárási viszonyok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több útszakasz járhatatlan, több helyen az áramszolgáltatással is gondok vannak.

Alaposan megtréfálta az Ómassán lakókat (is) az április tél: az egy napig tartó havazásban kb. 40-50 cm vizes hó hullott a településre.

 

Életveszélyes a fák között tartózkodni a Bükkben és a Zempléni-hegységben, a télies időjárás miatt az erdőkben keletkezett és ezután bekövetkező károk mértéke egyelőre felbecsülhetetlen - közölte a miskolci székhelyű Északerő Zrt. csütörtökön

Útlezárás miatt nem a teljes útvonalán közlekedik az 5-ös, 15-ös és 68-as autóbusz

Számos helyen akadályozzák a közlekedést útra dőlt fák, emiatt a rendőrség több utat lezárt.

 

A kialakult időjárási viszonyok miatt több útszakasz járhatatlan és az áramszolgáltatás is szünetel öt településen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!