Magyarország

2017.03.10. 18:01

Videó: Kilenc órát várt a vakbélműtétre a sürgősségi osztályon a Vasas válogatott labdarúgója

Budapest - A 21 éves fiú állítása szerint vakbélgyulladással ment be a fővárosi Honvédkórházba múlt pénteken, ahol viszont csak másnap műtötték meg, mert 32-en vártak előtte.

Budapest - A 21 éves fiú állítása szerint vakbélgyulladással ment be a fővárosi Honvédkórházba múlt pénteken, ahol viszont csak másnap műtötték meg, mert 32-en vártak előtte.

Erről a Nemzeti Sportnak beszélt először. Az RTL Híradó által megkérdezett szakorvos szerint a vakbélgyulladás veszélyes betegség, akár halálos is lehet. A Honvéd Kórháztól azt írták, kivizsgálják az esetet.

Forrás: rtl.hu.


Az egészségbiztosító adatai szerint országszerte 35 ezren várnak valamilyen beavatkozásra, van, akinek csak néhány napot kell várakoznia, de több kórházban - például a térdprotézisre vagy a speciális sérvműtétekre - még mindig több éves a várakozási idő.

Hogy várólista van az egészségügyben, az már sajnos mindennapos. Hogy heteket, hónapokat, és van, hogy egy évet is várni kell egy-egy műtétre, ebbe már beletörődtünk. Abba azonban nagyon is nehéz beletörődni, hogy már egy egyszerű vizsgálatra, vagy csak, hogy gyógyszert írjon fel az orvos, már arra is heteket kell várni.

A legszegényebbeknek egyre elérhetetlenebb a magyar egészségügy, kevés a háziorvos, hosszúak a várólisták, az egész mégis rengeteg pénzbe kerül. Eközben azonban alig van olyan, aki tényleg rendesen fizeti a tb-t, a tehetősebbek meg öntik a pénzt a magánszektorba. A politikusoknak pedig a reform szó már régóta tabunak számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!