Magyarország

2017.01.30. 12:50

Szálló por - Ismét több településen, köztük Budapesten veszélyes a levegő minősége

Budapest - Ismét romlott a légszennyezettségi helyzet, hétfőn tizenegy település - köztük Budapest - levegőjét minősítette veszélyesnek a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).

Budapest - Ismét romlott a légszennyezettségi helyzet, hétfőn tizenegy település - köztük Budapest - levegőjét minősítette veszélyesnek a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).

Az OKK térképén hétfőn a főváros mellett tíz települést - Hernádszurdok, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Eger, Salgótarján, Oszlár, Nyíregyháza, Debrecen - jelöltek a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel.

Hét további település levegőjét minősítették egészségtelennek. Ezek: Dorog, Vác, Szolnok, Dunaújváros, Várpalota, Szombathely, Szentgotthárd. A többi településen kifogásolt a levegő minősége.

A főpolgármesteri hivatal hétfő hajnalban az MTI-vel azt közölte: Budapesten rövid idő alatt jelentősen romlott a levegő minősége, a fővárosban továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Emellett országszerte több településen van érvényben a szmogriadó valamely fokozata.

- MTI -


Az egészségügyi határérték 600-700 százalékát is megüti a szállópor-szennyezés

Döbbenetes képet mutat az Időkép szmogtérképe a levegő szennyezettségéről. A Földművelésügyi Minisztérium mérőhálózatának adatait tüntetik fel, a számok azt mutatják, hogy a szálló por és más légszennyező anyagok az egészségügyi határérték hányszorosát érik el.

Az egészségügyi határérték 778 százalékát Sajószentpéteren mérték, a 670 százalékot Oszláron, a 614 százalékot Miskolcon.

Forrás: idokep.hu | 444.hu.


Napok óta füstködriadó van Miskolcon, a légszennyezettség igen magas, szemmel láthatóan rossz a levegő minősége a városban. A szmogban alámerülő Avasról látványos drón-videó készült: levegőt alig kapunk a felvételek láttán.

Újra szmog üli meg Kína északi részét, és a helyzet olyan durva, hogy iskolákat és autópályákat zártak le, és repülőjáratokat is töröltek. Most előkerült egy timelapse videó, ami azt mutatja meg felgyorsítva, hogyan lepte el húsz perc leforgása alatt a szmog Pekinget.

Utána jártunk, milyen álarccal védekezhetünk a szmog ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!