Magyarország

2017.01.30. 20:30

Meleget!

<em>A tél már csak ilyen. Hideg van, leszáll a köd, a nagyvárosok környékén és a folyók völgyében napokig fuldoklunk a szmogtól. Bemondja a rádió, megírja az újság, ne autózzunk, ne fűtsünk szilárd- és olajtüzelésű berendezésekkel.</em> Hegyi Erika jegyzete.

A tél már csak ilyen. Hideg van, leszáll a köd, a nagyvárosok környékén és a folyók völgyében napokig fuldoklunk a szmogtól. Bemondja a rádió, megírja az újság, ne autózzunk, ne fűtsünk szilárd- és olajtüzelésű berendezésekkel. Hegyi Erika jegyzete.

Az előbbi betartásához talán elég egy kis jóakarat. Ott, ahol van normális és megfizethető tömegközlekedés. A fűtés kérdése már nem ilyen egyszerű. Hetek óta kemény mínuszok teszik próbára szervezetünket. A fázó családok valószínűleg nem azon gondolkodnak, hogy környezetkímélő technológiát válasszanak lakásuk melegen tartására, hanem azon, hogy egyáltalán legyen mit a kályhába dobni. Fát, rongyot, cipőt, szemetet, esetleg fűrészporral töltött műanyag palackot. De van, akinek ebből sincs elég. A kevésbé tehetős családok évtizedekkel ezelőtt lemondtak a gázfűtésről, mert megfizethetetlennek bizonyult számukra. Ha a döntéshozók valóban azt szeretnék, hogy egészségesebb legyen hazánk levegője, olcsóvá tennék a gázt, használhatóvá a tömegközlekedést. És ahogy a nyári kánikulában hűsölő helyeket jelölnek ki, most ugyanúgy elkelne minden településen egy melegedő. A szegény családok itt kihúzhatnák nappal, otthon elég lenne este befűteni.

Csak egy kis pénz és jóakarat kellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!