Magyarország

2016.12.03. 20:00

Elrendelte a bíróság a lövöldöző volt rendőr előzetes letartóztatását

Budapest - Elrendelte a bíróság annak a volt rendőrnek az előzetes letartóztatását szombaton, aki ittasan több lövést adott le csütörtökön egy csepeli társasházban.

Budapest - Elrendelte a bíróság annak a volt rendőrnek az előzetes letartóztatását szombaton, aki ittasan több lövést adott le csütörtökön egy csepeli társasházban.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-nek a tárgyalás után szombaton telefonon azt mondta, szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése miatt rendelte el a bíróság az ügyészi indítvánnyal megegyezően a kényszerintézkedést. Hozzátette: a gyanúsított és védője fellebbeztek, így a döntés nem jogerős.

A Fővárosi Főügyészség pénteken közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományú tagja egy XXI. kerületi társasház földszintjén szolgálaton kívül, ittas állapotban szóváltásba keveredett a társasház házkezelőjének alkalmazottjával.

Ezt követően a rendőr engedéllyel tartott lőfegyverével több lövést adott le a lépcsőház plafonjába, majd ezután célzottan a sértett irányába sütötte el a fegyverét, aki a tűzlépcsőház ajtaját éppen becsukta. A lövedék nem találta el a férfit, átfúródott a tűzlépcsőház ajtaján és a falban állt meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján közölte, hogy felmondással megszűnt a férfi jogviszonya és büntetőeljárást indítottak ellene.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség emberölés kísérlete miatt nyomoz.

- MTI -


Videó: Emberölés kísérlete miatt őrizetbe vett az ügyészség egy rendőrt

Budapest – Egy budapesti rendőrtisztet őrizetbe vettek, miután összeveszett egy csepeli ház gondnokával csütörtökön, és lövöldözni kezdett a lépcsőházban. Az ügyészség kiadta a hihetetlen eseménysor végét mutató videofelvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!