Magyarország

2016.10.02. 22:47

Kvótareferendum - Hoppál Péter: érvényt kell szerezni a választók elsöprő akaratának

Pécs - Hoppál Péter, Pécs fideszes országgyűlési képviselője szerint a parlamentnek és a kormánynak érvényt kell szereznie "a választók elsöprő akaratának".

Pécs - Hoppál Péter, Pécs fideszes országgyűlési képviselője szerint a parlamentnek és a kormánynak érvényt kell szereznie "a választók elsöprő akaratának".

A politikus a kvótareferendum vasárnap esti pécsi eredményváró eseményén újságíróknak azt nyilatkozta: a megyeszékhely választóinak 98 százaléka szavazott a kötelező kvóta ellen, a választók két százaléka voksolt igennel.

A pécsiek egyértelmű felhatalmazást adtak a kormánynak a "további intézkedésekre" - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy "az egyértelműség soha nem volt ilyen arányú a rendszerváltás óta".

Hoppál Péter nagy eredménynek értékelte a Pécsett leadott nem szavazatok elsöprő arányát, amely az országos átlagnak megfelelő.

Az alacsony Baranya megyei részvételi arányt firtató kérdésre azt válaszolta: az Európai Unióba való belépésről 2003-ban tartott népszavazáson is nagyjából annyian szavaztak, mint a vasárnapi kvótareferendumon.

"Akkor ugyanilyen részvételi aránnyal az unió teljes jogú tagjai lettünk" - jelentette ki Hoppál Péter, hozzátéve, hogy a NATO-lokátorállomás Tubesre tervezett telepítése ellen 2007-ben megtartott helyi népszavazáson a vasárnapival nagyjából megegyező volt a részvétel.

Ugyan a lokátor elleni népszavazás sem lett érvényes, mégis sikerült meggátolni annak felépítését - vont párhuzamot a képviselő.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!