Magyarország

2016.05.30. 14:30

Kvótareferendum - MLP: elfogadhatatlan és törvénysértő a kormányzati kampány

Budapest - A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak és törvénysértőnek tartja, hogy a kormány máris megkezdte a kvótareferendum kampányát.

Budapest - A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak és törvénysértőnek tartja, hogy a kormány máris megkezdte a kvótareferendum kampányát.

Fodor Gábor, az ellenzéki párt elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott: jelen pillanatban csak a kormány véleménye jelenik meg a kampányban, ráadásul a kampányidőszak még el sem kezdődött, a köztársasági elnök ki sem írta a szavazás időpontját.

Fodor Gábor felszólította a kabinetet, hogy fejezze be a "törvénysértést".

Emlékeztetett: az MLP korábban az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult, mert szerintük a népszavazási kezdeményezés az alaptörvénybe ütközik. Ha az Ab mégis engedélyezi a népszavazást, akkor a "becsület is azt kívánja", hogy mindenki, azonos feltételek mellett ismertethesse véleményét a témáról - érvelt.

A politikus más témára áttérve azt mondta, hogy a hírek szerint a kormány egy különadóval több mint ötvenmilliárd forintot venne el az önkormányzatoktól, hogy ebből finanszírozza az iskolák teljes államosítását. A megszorító csomag azt jelzi, hogy a kormány központosítási politikája kudarcot vallott - ismertette az MLP véleményét Fodor Gábor.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!