Magyarország

2015.09.02. 16:49

Liberálisok: elmaradtak az egyeztetések a Corvinus átalakításáról

Budapest, 2015. szeptember 2., szerda (MTI) - A Magyar Liberális Párt szerint elmaradtak az egyeztetések az érintettekkel a Budapesti Corvinus Egyetem karainak leválasztásáról.

Budapest, 2015. szeptember 2., szerda (MTI) - A Magyar Liberális Párt szerint elmaradtak az egyeztetések az érintettekkel a Budapesti Corvinus Egyetem karainak leválasztásáról.

Bősz Anett, az ellenzéki párt ügyvivője szerdán az MTI-nek azt mondta, tiltakoznak és elutasítják azt a döntést, hogy az egyetem három budai karát (az élelmiszer-, kertészettudományi és tájépítészeti) leválasszák az intézményről. Kevesellte az erre szánt felkészülési időt is.

Az egyetem óraadójaként is dolgozó liberális politikus közölte, a karok leválasztása 4500 hallgatót érint, de ha a pesti karokat is hozzászámolja, akkor 10 ezer hallgatónak üzeni azt ez a döntés, hogy nem dönthetnek a saját sorsukról.

Bősz Anett szerint "érvágást" jelent a hallgatóknak az is, hogy bár a Corvinusra felvételiztek, nem corvinusos diplomát szereznek.

Mint mondta, a hallgatók tüntetésekkel, tiltakozásokkal többször kényszerítették már megfutamodásra a minisztériumot. Arra biztatja őket - folytatta - , hogy most is addig menjenek, amíg el nem érik a céljukat.

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkára kedden jelentette be: a gödöllői Szent István Egyetemhez kerül a Budapesti Corvinus Egyetem három budai kara. Az átalakítás tervezett időpontja 2016. január elseje.

A Budapesti Corvinus Egyetem vezetése kedden sajnálattal vette tudomásul a javaslatot.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!