Magyarország

2013.06.06. 14:16

Az EFOTT-on mutatja be a kormány fiatalokat segítő új programját

Budapest, 2013. június 6., csütörtök (MTI) - Az EFOTT nulladik napján mutatja be az Új Nemzedék Plusz elnevezésű, kétéves ifjúságpolitikai projektet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Budapest, 2013. június 6., csütörtök (MTI) - Az EFOTT nulladik napján mutatja be az Új Nemzedék Plusz elnevezésű, kétéves ifjúságpolitikai projektet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A program elsődleges célkitűzése, hogy segítse a fiatalokat jövőképük megfogalmazásában, felkészítse őket a munkaerőpiacra való zökkenőmentes belépésre - fejtette ki Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos az MTI-nek.

Az Új Nemzedék Plusz kiemelt projekt elsősorban a 12-20 év közötti, közoktatásban tanuló fiatalokat szólítja meg, akik a felnőtté válás küszöbén állnak. A minisztérium szerint ennek a korosztálynak egyre több feladatot kell önállóan megoldania, ám a jövőkép megfogalmazásához nincs elegendő kapaszkodójuk.

A projekt részleteit a fesztiválon mutatják majd be a közönségnek, azonban a miniszteri biztos annyit elárult, hogy a 3 milliárd forintból megvalósuló kiemelt program célkitűzéseit az ifjúsági intézményrendszer és a korosztályi nemzedéki kommunikáció erősítésével, valamint a fiatal generáció rendelkezésre álló szolgáltatások bővítésével kívánják elérni.

"Olyan komplex támogatói programot dolgoztunk ki a közoktatásban tanuló diákok számára, amely kellő információt, reális életviteli opciókat, orientációt nyújt pályadöntéseik meghozatalához, illetve felkészíti őket a munkaerőpiacra való zökkenőmentes belépésre" - fejtette Mihalovics Péter.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egy évvel ezelőtt vette át a zánkai Új Nemzedék Központ gondozását.

Akkor egyik fő célja az volt, hogy Zánkán egy új, korszerű és európai szinten is "látható" ifjúsági központot alakítsanak ki - emlékeztetett a miniszteri biztos.

"Az EFOTT tökéletes alkalmat kínál a széles közönség felé történő bemutatkozásra, hiszen a fesztivált elsősorban a program célközönsége, a 12-20 év közötti korosztály látogatja". A miniszteri biztos hozzátette: annak érdekében, hogy a program valóban könnyen hozzáférhető legyen, a fesztivál nulladik napja a célközönség számára ingyenesen lesz.

Nemcsak az EFOTT-on, de a legnagyobb magyarországi fesztiválokon és kiemelt rendezvényeken is bemutatkozik az új program, így civil sátraikkal az érdeklődők a Szigeten, a VOLT fesztiválon és a Nagyon Balaton rendezvényen is találkozhatnak.

A nyári szezonon túl egész évben változatos szolgáltatásokkal és programokkal várják majd a fiatalokat a zánkai központban és Budapesten a Bajza utcai Új Nemzedék Házban egyaránt, valamint szeptembertől az ország minden megyéjében tervezik irodák létrehozását, hogy helyben tudjanak megoldást kínálni a vidéki fiatalok problémáira is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!