Magyarország

2013.06.10. 17:55

Árvíz - Élelemmel, naptejjel, sapkával segítik a munkálatokban résztvevőket a segélyszervezetek

Budapest, 2013. június 10., hétfő (MTI) - Hideg és meleg élelmet, valamint naptejet és sapkákat is osztanak az árvízi védekezésben résztvevőknek a segélyszervezetek munkatársai.

Budapest, 2013. június 10., hétfő (MTI) - Hideg és meleg élelmet, valamint naptejet és sapkákat is osztanak az árvízi védekezésben résztvevőknek a segélyszervezetek munkatársai.

A Dunabogdány határában felállított mobil étkezőhelyen, illetve több településen vasárnap és hétfőn összesen 1500 adag meleg ételt juttatott a gátakon dolgozóknak az Ökumenikus Segélyszervezet. Emellett ásványvíz, csoki, tej, kávé, szúnyogirtó, naptej, recept nélküli fájdalomcsillapító, elsősegélycsomagok beszerzésével is támogatják a munkálatokban résztvevőket - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

A Református Szeretetszolgálat Tahiban a kárpátaljai önkénteseknek, Szigetmonostoron a kitelepítetteknek, Horányban a védelmi munkában segítőknek visznek élelmet, a melegben dolgozóknak sapkát is osztanak. A munkát hétfőn Szabó István dunamelléki református püspök és Szabó Sándor amerikai református püspök is segíti.

Vasárnap mintegy 4000 szendvicset, gyümölcsöt és több karton vizet osztottak ki a Katolikus Karitász munkatársai Leányfalu, Tahitótfalu, Szigetmonostor, Pócsmegyer és Dunabogdány településeken és környékükön az árvízi védekezésben dolgozóknak. A helyi karitászcsoportok készenlétben várják a Katasztrófavédelem jelzését, hogy hol kapcsolódjanak be a védekezésbe - olvasható a szervezet honlapján.

A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 mentőcsapata a hétvégén 7 főt menekített ki Tahiban a nyúlgát átszakadását követően. A szeretetszolgálat munkatársai Tahiban a 11-es főút gátjának védelménél, a szivattyúk felügyeleténél, a Hajógyári-szigeten pedig buzgárfigyelésben vettek részt, mentőhajójuk Esztergomban dolgozik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat orvos csoportja szombattól Nagymaroson és Kismaroson a polgármesteri hivatal előtt felállított sátrakban, a Duna közvetlen árterülete mellett teljesít 24 órás egészségügyi szolgálatot, ahol a gátakon dolgozó tűzoltók, katasztrófavédelmi munkatársak és civilek sérüléseit látják el. Emellett éjjel a gátakon kétóránként tartanak mozgó orvosi ügyeletet. A szervezet teajáratai továbbra is több ezer ember kiszolgálásáról gondoskodnak, a szendvicsek mellett több helyen meleg ételt, sapkát és naptejet, éjszakánként szúnyogrisztót is osztanak.

Adománygyűjtőpontokat hozott létre a Magyar Vöröskereszt az árvíz által érintett megyékben: a humanitárius szervezet várja a lakossági és céges felajánlásokat. Elsősorban tartós élelmiszerre, ásványvízre, kávéra, tisztító- és tisztálkodási szerekre, takarókra, hálózsákokra, szúnyogriasztóra és naptejre van a legnagyobb szükség. A gyűjtőpontok pontos helyszíne és nyitva tartása a www.voroskereszt.hu oldalon megtekinthető.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!