Magyarország

2013.06.07. 09:37

Árvíz - Díjmentes a teherforgalom az M1 Zsámbék-Komárom szakaszán

Budapest, 2013. június 6., csütörtök (MTI) - Az árvíz miatt díjmentesen használhatják az M1 autópálya zsámbéki és komáromi csomópont közötti szakaszát a 3,5 tonnánál nehezebb teherautók 2013. június 6-án 19 órától - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

Budapest, 2013. június 6., csütörtök (MTI) - Az árvíz miatt díjmentesen használhatják az M1 autópálya zsámbéki és komáromi csomópont közötti szakaszát a 3,5 tonnánál nehezebb teherautók 2013. június 6-án 19 órától - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.A közlemény szerint az átmeneti intézkedést egyebek mellett az 1. számú főút párhuzamos szakaszainak teljes lezárása tette szükségessé.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság kezdeményezésére döntött a díjmentes használatról.

A közútkezelő korábbi, hasonló intézkedése továbbra is érvényben van a sztráda Komárom-Győr szakaszán. Így az M1 egyes járműkategóriák számára összesen mintegy 81 kilométeren vehető igénybe ingyenes terelőútként. Az úthasználati jogosultsággal nem rendelkező járművek az autópályát az első kihajtási lehetőségig használhatják díjmentesen.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri az árvízi helyzet alakulását. A tárca a közlekedési társaságoktól elvárja, hogy a védekezést és az ország működését hathatós intézkedésekkel segítsék.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a közútkezelőknek, vasúttársaságoknak és autóbuszos szolgáltatóknak gondoskodniuk kell a nem veszélyeztetett országrészek zavartalan ellátásáról is. A közlekedésért felelős tárca és a felügyelete alatt működő vállalatok a következő napokban elsősorban a bajba jutottak érdekében mozgósítják erőforrásaikat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!