Magyarország

2013.05.25. 11:56

Szeretethíd - Idén Nagyváradra is elmennek a debreceni önkéntesek

Debrecen, 2013. május 25., szombat (MTI) - Nagyváradra is visznek vasárnap adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat debreceni önkéntesei az idei Szeretethíd programsorozat keretében.

Debrecen, 2013. május 25., szombat (MTI) - Nagyváradra is visznek vasárnap adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat debreceni önkéntesei az idei Szeretethíd programsorozat keretében.

A csaknem ezer debreceni önkéntes az elmúlt évekhez hasonlóan az elmúlt napokban meglátogatta a városi idősotthont, parkokat és játszótereket hozott rendbe, és Nagyváradon száz rászoruló közt osztanak szét adományokat - mondta el Balogh Barnabás, a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkész-igazgatója szombaton az MTI-nek.

A debreceni programok megnyitóját szombaton a Debreceni Református Kollégium alapításának 475. évfordulója és a magyar református egység napja alkalmából rendezett hálaadó istentisztelet előtt tartották a Nagytemplom mögötti Emlékkertben.

Balogh Barnabás jelezte: az egyik nagyváradi református gyülekezet meglátogatásával hagyományt kívánnak teremteni, és még közelebb hozni egymáshoz a határ két oldalán élőket.

Derencsényi István, a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője mintegy kétszáz résztvevő előtt azt mondta: "akiből hiányzik a szeretet, az emberségének lényegét veszíti el."

Mint mondta, az idén ötödik alkalommal életre hívott önkéntességi akció, a Szeretethíd 15 ezer résztvevőjének üzenete, hogy össze akarják hozni az egyházat a társadalommal, fiatalt az időssel, magyart a magyarral a Kárpát-medencében.

Papp László, Debrecen alpolgármestere szerint a várost és a református egyházat az önkéntesek révén újabb szálak kötik egymáshoz. Az önkéntesség, az emberi kapcsolatok szélesítése véleménye szerint megálljt parancsolhat a befelé fordulásnak, az értékromlásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!