Magyarország

2013.05.13. 18:22

Hajdú-Bét - Weboldalán válaszol az Együtt 2014 a Bajnait érő vádakra

Budapest, 2013. május 13., hétfő (MTI) - Az Együtt 2014 a weboldalán válaszol a pártot és Bajnai Gordont érő vádakra, bírálatokra.

Budapest, 2013. május 13., hétfő (MTI) - Az Együtt 2014 a weboldalán válaszol a pártot és Bajnai Gordont érő vádakra, bírálatokra.

A párt ezt a fideszes Hoppál Péter hétfői sajtótájékoztatójára reagálva közölte az MTI-vel.

A Fidesz szóvivője előzőleg azt mondta: a kormánypárt kikéri a károsult gazdák és családjaik nevében, hogy Bajnai Gordon egy múlt heti eseményen "viccelődött" a Hajdú-Bét károsultjainak helyzetével. Hoppál Péter arra hivatkozott, hogy Bajnai Gordon országjárásának vásárosnaményi állomásán megjegyezte, talán az ő törekvéseinek eredménye, hogy a kormány most kártalanítja a kisemmizett gazdákat.

Bajnai Gordon a Wallis vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikájának alakításában: sosem volt a Hajdú-Bét vezetője, vagy igazgatósági tagja - ismételte meg válaszul az Együtt 2014. Megjegyezték, hogy a volt miniszterelnök a tulajdonos képviseletében mindent megtett a Hajdú-Bét megmentéséért, sőt maga "kilincselt" a szaktárcánál annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe jutott libatenyésztő családokat kártalanítsák.

Közölték: azért, hogy az állampolgárok ne csak a Fidesz által ismételgetett, ítéletként beállított vádakat, hanem a tényeket is megismerhessék, az Együtt 2014 weboldalán "önkiszolgáló ügyfélszolgálatot" indított. Itt nemcsak a Hajdú-Bét csődjével összefüggésben, hanem a minimálbérrel, a nyugdíjakkal, a rezsicsökkentéssel, illetve az Együtt 2014 támogatóival kapcsolatban is részletesen válaszolnak a volt kormányfőt érő vádakra, bírálatokra.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!