Magyarország

2013.05.14. 14:19

Fidesz: nincs egyetértés a baloldalon az oktatáspolitikában

Budapest, 2013. május 14., kedd (MTI) - A Fidesz szóvivője úgy látja, "finoman szólva sincs egyetértés" a baloldalon oktatáspolitikai kérdésekben.

Budapest, 2013. május 14., kedd (MTI) - A Fidesz szóvivője úgy látja, "finoman szólva sincs egyetértés" a baloldalon oktatáspolitikai kérdésekben.

Míg "a lódítókörúton" részt vevő Bajnai Gordon, az Együtt 2014-PM szövetség vezetője béremelést ígért a pedagógusoknak, addig az MSZP oktatáspolitikusa egy televíziós műsorban azt mondta, nem akar elhamarkodottan ígéreteket tenni, majd hozzátette, hogy a szocialistáknak saját oktatáspolitikai programjuk van - fejtette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján Hoppál Péter.

"Most akkor miről is van szó? Kinek is kellene hinni a baloldalon?" - kérdezte a kormánypárt szóvivője, aki szerint "valamit mond Bajnai, aztán valami mást mondanak a szocialisták, és jön Gyurcsány, és ő mond egy harmadikat". Úgy vélekedett, ha a szocialisták és a velük szövetséges baloldali erők megint hatalomra jutnának, akkor óriási káosz lenne.

Hoppál Péter hozzátette, hogy a Gyurcsány-Bajnai-szövetség idején, 2004 és 2010 között "minden volt, csak pedagógusbér-emelés nem". Kisemmizték az iskolákat, bezártak iskolákat, elbocsátottak több ezer tanárt, tönkretették a közoktatási rendszert - mondta.

A szóvivő végül közölte: a jelenlegi kormány 2010 óta azért dolgozik, hogy a közszféra munkavállalóinál több lépésben végrehajtson egy fizetésrendezést, ami az egészségügyi dolgozóknál már megkezdődött. Ugyanez elindul a pedagógusok esetében is - folytatta -, akik "nem egy egyszeri béremelésre lesznek kárhoztatva, mint hajdanán történt, és nem is lehet tőlük majd elvenni az egyhavi fizetésüket, mint ahogyan azt a Bajnai-kormány megtette". Ehelyett életpályamodellt vezetnek be a tanároknak - jelezte.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!