Magyarország

2013.05.31. 14:12

Fidesz: a HaHa-tagok nagy része Bajnai csapatában focizik

Budapest, 2013. május 31., péntek (MTI) - A Fidesz szóvivője egyértelműnek nevezte, hogy a Hallgatói Hálózat (HaHa) akcióiban részt vevők nagy része "Bajnai csapatában focizik", szerinte a volt miniszterelnök megint a hallgatói szervezettel "végezteti el a piszkos munkát".

Budapest, 2013. május 31., péntek (MTI) - A Fidesz szóvivője egyértelműnek nevezte, hogy a Hallgatói Hálózat (HaHa) akcióiban részt vevők nagy része "Bajnai csapatában focizik", szerinte a volt miniszterelnök megint a hallgatói szervezettel "végezteti el a piszkos munkát".

A "Bajnai-gárda" újra bebizonyította, "nem okoz neki gondot egy kis erőszakos randalírozás (...), hiszen a Fidesz-székház korábbi elfoglalása után ma egy minisztériumba mentek, és ott erőszakoskodtak" - fogalmazott Zsigó Róbert budapesti sajtótájékoztatóján, utalva arra, hogy a HaHa aktivistái péntek délelőtt bevonultak az Emberi Erőforrások Minisztériumának épületébe, és ott tüntettek a tárca tevékenysége, a kormány oktatáspolitikája ellen.

"Ilyen az, amikor Bajnai Gordon demokráciát épít" - kommentálta a történteket a Fidesz szóvivője, aki szerint az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetséget vezető Bajnai Gordon keze van abban is, hogy a HaHa utcára vonulásra biztatja a pedagógusokat. Az MSZP és a Bajnai Gordon között zajló "szavazatvadászatban" a volt miniszterelnök most éppen a tanárokat nézte ki magának - mondta Zsigó Róbert.

A szóvivő reagált Bajnai Gordon csütörtöki székesfehérvári szavaira is, miszerint a volt miniszterelnök kormányon kilenc hónapra emelné a munkanélküli-segély időtartamát. A Fidesz szerint Bajnai Gordonnak valójában arra kellene felhasználnia országjárását, hogy megválaszolja azt a kérdést: erkölcsileg vállalhatónak tartja-e a Hajdú-Bét-ügyet.

A volt kormányfő foglalkoztatáspolitikai nyilatkozatával kapcsolatban Zsigó Róbert úgy vélekedett: Bajnai Gordonnak amikor lehetősége lett volna segítenie a fiatalok foglalkoztatását, akkor megduplázta a fiatalok munkanélküliségének mértékét, és elüldözte őket Magyarországról. Bajnai Gordon kormányon elengedné az álláskeresők kezét - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Bajnai Gordon pénteken Berlinbe látogatott, a Fidesz szóvivője azt mondta, a Gyurcsány-Bajnai-szövetség minden nap kikel a rezsicsökkentés ellen, Bajnai Gordon "képes volt 900 kilométert utazni egészen Berlinig, hogy elmagyarázza, miért baj, ha a rezsiárak csökkennek Magyarországon".

Ám nemcsak a Gyurcsány-Bajnai-korszak emberei nem tudnak megbarátkozni a rezsicsökkentéssel, hanem "az Európai Unió sem nyugszik bele" - fogalmazott, kijelentve: a Fidesz azt várja a kormánytól, ne engedjen sem az uniós, sem a baloldali követeléseknek, ne engedjen a rezsicsökkentésből.

Zsigó Róbert egyúttal tájékoztatott, hogy a rezsicsökkentés megvédése érdekében indított akciójukban lassan elérik a kétmillió aláírást.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!