Magyarország

2013.05.29. 09:48

A polgármesteri hivatalba vitt egy éles kézigránátot egy férfi Somogysámsonon

Budapest, 2013. május 28., kedd (MTI) - Éles kézigránátot talált egy férfi kedden a Somogy megyei Somogysámsonon - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Budapest, 2013. május 28., kedd (MTI) - Éles kézigránátot talált egy férfi kedden a Somogy megyei Somogysámsonon - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.Várkonyi Melinda elmondta, hogy a férfi Somogysámson külterületén egy erdős rész avartalanítása közben találta a robbanóeszközt, amit aztán jóhiszeműen egy vödörben vitt be a polgármesteri hivatalba.

A honvédség tűzszerészei azonosították az eszközt: egy RG 42-es típusú, tökéletes állapotú kézigránátot. A tűzszerészek ezt követően kimentek arra a területre is, ahol a férfi a kézigránátot találta, de nem találtak több robbanóeszközt.

Várkonyi Melinda az esettel kapcsolatban kiemelte: ha valaki robbanótestnek látszó tárgyat talál, ne nyúljon hozzá, hagyja a helyszínen és azonnal értesítse a rendőrséget.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!