Magyarország

2013.04.06. 18:37

Ön- és közveszélyes férfit állított elő a TEK Baranyában

Budapest, 2013. április 6., szombat (MTI) - Ön- és közveszélyes, rendőröket fenyegető férfit állított elő a Terrorelhárítási Központ (TEK) a Baranya megyei Mekényesen - közölte a TEK szombaton az MTI-vel.

Budapest, 2013. április 6., szombat (MTI) - Ön- és közveszélyes, rendőröket fenyegető férfit állított elő a Terrorelhárítási Központ (TEK) a Baranya megyei Mekényesen - közölte a TEK szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint csütörtök reggel kérte a komlói kapitányság a TEK segítségét. A járőrök azért jelentek meg az 53 éves férfi mekényesi házánál, hogy elővezessék őt, mert az ellene folyó büntetőeljárásban - kihallgatása céljából - többszöri idézésre sem jelent meg a kapitányságon, akadályozva ezzel a nyomozást.

A férfi arrogánsan és támadóan lépett fel a rendőrökkel szemben, nem tett eleget a felszólításuknak, ellenállt az intézkedésnek. Az udvaron álló kocsijából ki-be szállva, a kezében kardszerű bozótvágót tartva azzal fenyegette a rendőröket, hogy ha közelednek, elüti őket, vagy akár magával is végez. Szavait nyomatékosítva egy benzines kannát tett maga mellé, és rágyújtott egy cigarettára. Az intézkedés során a járőrök, majd a TEK speciális tárgyalói próbálták jobb belátásra bírni, mert a férfi többször kifejezte öngyilkossági szándékát is - idézték fel a történteket a közleményben.

Ezt követően a TEK egysége egy megfelelő pillanatban elektromos sokkoló segítségével ártalmatlanította a férfit. Az intézkedést az időközben értesített mentőszolgálat és a TEK pécsi műveleti egységének orvosa is támogatta, személyi sérülés nem történt - írták, hozzátéve, hogy a férfit kihallgatásra alkalmatlan állapota miatt pszichiátriára szállították.

Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűncselekmény miatt a Pécsi Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!