Magyarország

2013.04.02. 08:37

Jegyzet: Van bajunk

<em>A millennium évében megjelent egy szép képes könyv. Azt volt a címe, hogy Az ország egy napja. 2000. augusztus 20-ai eseményekről lehetett beküldeni képeket faluról, városról, tanyáról, és ha azt, azokat a szerkesztő bizottság alkalmasnak tartotta, képaláírással együtt beszerkesztette az egyébként a szemnek tetszetős, ám tartalmában nem sokat adó kiadványba</em>. <strong>Kovács Zsolt jegyzete</strong>.

A millennium évében megjelent egy szép képes könyv. Azt volt a címe, hogy Az ország egy napja. 2000. augusztus 20-ai eseményekről lehetett beküldeni képeket faluról, városról, tanyáról, és ha azt, azokat a szerkesztő bizottság alkalmasnak tartotta, képaláírással együtt beszerkesztette az egyébként a szemnek tetszetős, ám tartalmában nem sokat adó kiadványba. Kovács Zsolt jegyzete.Ideje lenne kiadni egy hasonló könyvet! Ebbe azonban idézeteket kellene betenni, mégpedig a 2013. húsvétjáról származókat. Ha csak egy-egy veretes mondatot idéznénk Jézus feltámadása apropóján hazánk egyházi emberei által mondott beszédekből, azt hiszem, megtelne a könyv, kép nem is nagyon férne bele. A kötetnek akár ezt a címet is adhatnánk: Bölcsességek a magyar népnek. Rögtön alá pedig oda lehetne írni, hogy mindezek 2013. húsvétján hangzottak el szerte az ország egyházi helyein.

A közízlést biztosan nem szolgálná, mert kevés nézni való lenne benne. És egészen biztosan nem lenne olyan kelendő sem, mint a 2000. évi kiadvány. De nem csak azért, mert hiányozna belőle a kép, hanem azért is, mert mint ha elszoktunk volna a bölcsességek olvasásától, azokon való elgondolkodástól. Van elég bajod - mondhatnánk egymásnak. Vagy éppen ezek olvasása hiánya miatt van elég baj, bajunk?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!