Magyarország

2013.04.10. 19:33

Fidesz: a baloldal tartozik válasszal nyugdíjügyben

Budapest, 2013. április 10., szerda (MTI) - A Fidesz szerint nem a kabinet, hanem a baloldal tartozik válasszal nyugdíjügyben.

Budapest, 2013. április 10., szerda (MTI) - A Fidesz szerint nem a kabinet, hanem a baloldal tartozik válasszal nyugdíjügyben.

A kormánypárti képviselőcsoport ezt arra reagálva közölte, hogy Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján felszólította a kormányt, válaszoljon arra, hová lett hárommillió ember nyugdíjmegtakarítása.

A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében erre válaszul azt írta: a Gyurcsány-Bajnai-szövetség magyarázattal tartozik, hogy 2010 előtt hová tűntek a magyar emberek nyugdíjmegtakarításai, hová tűnt az állami nyugdíjvagyon, miért ürült ki a nyugdíjkassza, miért csak hitelből tudták már fizetni a nyugdíjakat, és "vajon ők hová írták jóvá" az emberek nyugdíjmegtakarításait.

Hangsúlyozták, míg a baloldal külföldi kézben lévő "nyugdíjpénztárakba játszotta át a magyarok nyugdíjmegtakarításait", addig a Fidesz-kormány visszaszerezte az emberek pénzét, amelyet a nyugdíjrendszer stabilizálására és a nemzeti vagyon növelésére fordít.

A kormánypárt emlékeztetett: az idén jóváírják az állami nyugdíjrendszerben elinduló egyéni számlákon a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket.

A Fidesz közleménye végén felszólította a baloldalt, hogy "hagyja abba a felesleges hisztériakeltést, és helyette számoljon el inkább azzal a több száz milliárdos kárral is, amit 2002 és 2010 között a nyugdíjrendszerben okozott".

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!