Magyarország

2013.03.24. 13:02

Tarlós: az ünnepekig haladékot kap a Sirály

Budapest, 2013. március 24., vasárnap (MTI) – A zsidó pészachra és a keresztény húsvétra való tekintettel haladékot kap a Sirály nevű belvárosi hely - tájékoztatta Tarlós István főpolgármester vasárnap az MTI-t.

Budapest, 2013. március 24., vasárnap (MTI) – A zsidó pészachra és a keresztény húsvétra való tekintettel haladékot kap a Sirály nevű belvárosi hely - tájékoztatta Tarlós István főpolgármester vasárnap az MTI-t.A városvezető elmondta: az ünnepek után az érintetteknek el kell hagyniuk a fővárosi tulajdonú ingatlant. A főváros vagyonkezelő cége pénteken szerette volna birtokba venni a VI. kerületi Király utcai ingatlant, de mintegy nyolcvan fiatal megakadályozta azt. A klubhelyiség használatáról vita bontakozott ki a Marom Egyesület és a főváros között. Szombat este a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) nyílt levelet intézett a főpolgármesterhez. Feldmájer Péter elnök és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató azt kérte Tarlós Istvántól, hogy "Magyarország Alaptörvényének szellemében" függessze fel a Sirály Klub bezárásának végrehajtását a zsidóság egyik legfontosabb ünnepe, a pészach végéig, azaz április 3-áig. Kérésüket azzal indokolták, hogy a Marom Egyesület ebben az évben is meghirdette a szokásos közösségi széder estéjét, amelyen sokan szeretnének részt venni.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!