Magyarország

2013.03.16. 16:30

Havazás - Újfehértó hatvan százalékában nincsen még áram

Újfehértó, 2013. március 16., szombat (MTI) - Újfehértó területének körülbelül negyven százalékában sikerült helyreállítani a csütörtök este óta szünetelő áramszolgáltatást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere szombat délben az MTI-vel.

Újfehértó, 2013. március 16., szombat (MTI) - Újfehértó területének körülbelül negyven százalékában sikerült helyreállítani a csütörtök este óta szünetelő áramszolgáltatást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere szombat délben az MTI-vel.Nagy Sándor (független) elmondta: a 14 ezres kisváros központjában, illetve elsősorban a déli városrészeken azonban továbbra sincs áram. A szolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák helyreállításán, egyelőre nem lehet tudni, mikorra végeznek a szakemberek.

A polgármester elmondta, hogy a művelődési házban melegedőhelyiséget nyitottak, ide várják mindazokat, akik fűteni sem tudnak otthon. A legfontosabb épületekben, így a tűzoltóságon, a mentőállomáson, a gyógyszertárban és az orvosi ügyeleten a katasztrófavédelemtől, illetve más szervezettől kapott aggregátorokat állítottak munkába.

A nagyobb üzletek önmagukat látják el árammal, az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás szerencsére zavartalan - tette hozzá Nagy Sándor. A mobilszolgáltatás is akadozik Újfehértó egyes részein, csütörtök este óta kimaradások vannak a szolgáltatásban.

A csütörtök esti hóvihar a helyi református templom tetejét is megrongálta: a tetőn lévő szélkakast a szél leszakította, a kupolagömb részeit a villámhárító tartja. A helyreállításról az egyház intézkedik - mondta el a polgármester.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!