Magyarország

2013.03.15. 17:15

Havazás - Tizenegy elzárt település van Tolnában

Szekszárd, 2013. március 15., péntek (MTI) - Tizenegy települést nem lehet megközelíteni hóakadályok miatt Tolna megyében, elsősorban Tamási térségében, és húsz útszakasz járhatatlan - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság az MTI-vel.

Szekszárd, 2013. március 15., péntek (MTI) - Tizenegy települést nem lehet megközelíteni hóakadályok miatt Tolna megyében, elsősorban Tamási térségében, és húsz útszakasz járhatatlan - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság az MTI-vel.A szervezet péntek délutáni tájékoztatása szerint Felsőnyék, Ozora, Nagyszokoly, Magyarkeszi, Fürged, Újireg, Tevel, Udvari, Kistápé, Gerjen és Tengelic megközelíthetetlen. A hóátfúvások miatt továbbra is járhatatlan a 61-es út Tamási és Pincehely között, az alsóbbrendű utakon többnyire Paks és Gyönk térségében, illetve a Völgységben nem lehet közlekedni.

Boros Brigitta, Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő közlése szerint összesen 941 ember töltötte a péntekre virradó éjszakát ideiglenes szálláshelyeken.

Porga Ferenc, a tamási védelmi bizottság elnöke az MTI-nek arról számolt be, hogy a 65-ös úton, Tamási és Iregszemcse között rövidesen egy nyomon megindulhat a forgalom, és bíznak abban, hogy a 61-es út délután Nagykónyi felé is járható lesz.

Elmondta, a nap folyamán csaknem száz, Tamásiban rekedt utas Szakály felé vasúton el tudott jutni Tolnanémedire és Simontornyára. Iregszemcsén és Tamásiban jelenleg is több százan várnak arra, hogy hazajussanak - tette hozzá.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!