Magyarország

2013.03.25. 09:31

Fidesz: az unió baloldali és liberális pártjainak beavatkozása várható a magyar belpolitikába

Budapest, 2013. március 24., vasárnap (MTI) - A Fidesz szerint az Európai Unió baloldali és liberális pártjai a következő egy évben folyamatosan megpróbálnak majd beavatkozni a magyarországi belpolitikába, hogy így próbálják meg hatalomra juttatni magyarországi társaikat.

Budapest, 2013. március 24., vasárnap (MTI) - A Fidesz szerint az Európai Unió baloldali és liberális pártjai a következő egy évben folyamatosan megpróbálnak majd beavatkozni a magyarországi belpolitikába, hogy így próbálják meg hatalomra juttatni magyarországi társaikat.Erről Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese beszélt vasárnap az M1 A lényeg című műsorában. A politikus mindenkit nyugalomra és higgadtságra intett, mivel szerinte a magyar alkotmánymódosításról egy ideje már nem is vita, hanem "süketek párbeszéde" folyik Magyarország és a külföld között. Példaként említette, hogy az amerikai Helsinki Bizottság meghallgatásán, valamint a német Der Spiegel hetilapban is azzal vádolták a magyar kormányt, hogy az alkotmánymódosítással ellehetetleníti a törvények és jogi normák tartalmi felülvizsgálatát. Gulyás Gergely szerint azonban ez "szemenszedett hazugság", mivel Magyarországon az Alkotmánybíróság tartalmilag is megvizsgálhat minden egyes törvényt és önkormányzati rendeletet.

Kitért arra is, hogy az Európai Parlament eljárást indíthat ugyan Magyarország uniós szavazati jogának megvonására, azonban annak elfogadásához az európai állam- és kormányfők egyhangú szavazatára lenne szükség. "Erre semmi esély nincs, ez kizárható" - mondta, hozzátéve: ezt a magyar kormánnyal szemben fellépő pártok is tudják, de ők minden eszközt meg akarnak ragadni arra, hogy beavatkozzanak a magyar belpolitikába, nyomást gyakoroljanak a kormányra.

A fideszes képviselő szerint ugyanakkor nem szabad túlértékelni ennek a negatív kampánynak a belföldi hatásait. "Lehet, hogy még pozitív is lesz a kormánypártokra nézve, az a baj, hogy az országra nézve nehezen lehet pozitív" - fogalmazott. Gulyás Gergely a kormányzati rezsicsökkentésről szólva nyilvánvalónak nevezte, hogy az érdekeikben sértett szolgáltatók külföldi tulajdonosai nagyon hamar megtalálják szövetségeseiket a magyar gazdaságban és politikában. Mint mondta, a szocialista kormányok idején a szolgáltatók érdekei messze megelőzték a fogyasztókét, ezt vizsgálva pedig logikus következtetésnek tűnik, hogy velük nagyon könnyű megegyezhetnek a külföldi cégek.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!