Magyarország

2013.03.06. 09:13

Fidesz: a baloldali kormányok az uniós támogatások töredékét tudták csak lehívni

Budapest, 2013. március 5., kedd (MTI) - A Fidesz véleménye szerint a baloldali kormányok a Magyarországnak járó uniós támogatásoknak töredékét tudták csak lehívni, 26 milliárd euróból mindössze 1,4 milliárd eurót - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a párt szóvivője.

Budapest, 2013. március 5., kedd (MTI) - A Fidesz véleménye szerint a baloldali kormányok a Magyarországnak járó uniós támogatásoknak töredékét tudták csak lehívni, 26 milliárd euróból mindössze 1,4 milliárd eurót - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a párt szóvivője.Selmeczi Gabriella úgy fogalmazott, hogy a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok "tétlenül mentek el" a Magyarország számára lehívható uniós források mellett, a magyar embereket megillető támogatások nagy része külföldi kézbe vándorolt.

Szavai szerint a baloldal hozzá nem értése fejlesztési lehetőségek százaitól fosztotta meg a magyar embereket, a vállalkozásokat és a településeket. "Felelőtlen politikájuk miatt éveket vesztett az ország" - jelentette ki a szóvivő. Hozzáteszi, hogy ezek a kabinetek számtalan fejlesztési lehetőséget elmulasztottak, miközben az uniós támogatásokat gyakran értelmetlen projektekre költötték.

Hangsúlyozza, hogy a Fidesz-kormány ötször annyi támogatást hívott le két év alatt, mint amennyit a baloldal hat év alatt. Magyarország a következő években 20 milliárd forinttal több fejlesztési forrást hozott el az Európai Uniótól, mint korábban, amelyet a hazai vállalkozások és a gazdaság fejlesztésére fog fordítani - zárja közleményét.

Kedden, az ellenzéki egyeztetésen részt vevő szervezetek fejlesztéspolitikáról tárgyaltak, ahol a baloldali pártok azt állapították meg, hogy Magyarország 2010 óta sereghajtó lett az európai uniós források felhasználásában.

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt gazdaságpolitikusai ötödször ültek egy asztalhoz. A megbeszélésről beszámoló Varju László, a DK pártigazgatója újságíróknak azt mondta: álláspontjuk szerint az Orbán-kormány szétzilálta a fejlesztéspolitikai intézményrendszert, az európai uniós támogatásokat pedig a Fidesz mögött álló gazdasági érdekcsoportok prédájává tette.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!