Magyarország

2013.03.31. 11:00

Az MSZP bocsánatot kért a Tárkival kapcsolatos tévedése miatt

Budapest, 2013. március 30., szombat (MTI) - Az MSZP elnézést kér a Tárkival kapcsolatos tévedése okozta kellemetlenségért.

Budapest, 2013. március 30., szombat (MTI) - Az MSZP elnézést kér a Tárkival kapcsolatos tévedése okozta kellemetlenségért.

Az ügy előzménye, hogy Lukács Zoltán szocialista parlamenti képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva beszélt a Tárki legfrissebb felmérésének eredményéről, amely szerint az MSZP támogatottsága évtizedes mélyponton áll, a teljes népesség körében 9 százalékot tesz ki. Azt mondta: a Tárki a Századvég-csoport tagja, amelynek 3 milliárd forintot adott a kormány anélkül, hogy nyilvánosságra hozta volna, mit teljesít ezért a csoport. "Most már világossá vált, hogy mit teljesít" - fogalmazott.

A Tárki vezérigazgatója, Tóth István György pénteken nyilvános bocsánatkérésre szólította fel az MSZP-t. A Tárki Társadalomkutatási Zrt. független kutatóintézet, magyar magánszemélyek tulajdonában áll, és semmi köze a Századvéghez - írta a Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének címzett levelében a vezérigazgató.

A szocialista párt országos központja erre reagálva szombaton közleményt juttatott el az MTI-hez, emlékeztetve: a párt pénteki kommünikéjében nyilvánosan elismerte, hogy az említett sajtótájékoztatón téves információk hangzottak el, és azokat Lukács Zoltán nyilvánosan visszavonta.

"A tévedésünkkel okozott kellemetlenségért az érintettektől ezúton bocsánatot kérünk" - írták.

Korábban a Századvég is jelezte, hogy a Tárki semmilyen kapcsolatban nem áll a Századvég-csoporttal.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!