Magyarország

2013.03.31. 13:52

Árvíz/belvíz - Áradnak a folyók és patakok Vas megyében

Szombathely, 2013. március 31., vasárnap (MTI) - Áradnak a folyók és patakok Vas megyében, több alsórendű utat teljesen le kellett zárni - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség vasárnap az MTI-vel.

Szombathely, 2013. március 31., vasárnap (MTI) - Áradnak a folyók és patakok Vas megyében, több alsórendű utat teljesen le kellett zárni - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség vasárnap az MTI-vel.Balogh Nikoletta, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint péntek délutántól szombat délelőttig a Rába vízszintje 250 centimétert, a Gyöngyös, a Répce és a Pinka 150 centimétert emelkedett, és a lehulló csapadék miatt az emelkedés tovább tart.

Alsóújlaknál egy személygépkocsi megcsúszott a vízátfolyáson és árokba hajtott.

Ostffyasszonyfán a Hegyalja utcában és a Kis utcában vízátfolyások alakultak ki, a helyszínen a tűzoltók szivattyúznak, tisztítják és szélesítik az átereszeket, és 2000 homokzsákot is leraknak.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság háromezer homokzsákot biztosított a védekezéshez Jákon, ahol a Móricz Zsigmond utcában az árok a nagy mennyiségű csapadékvizet nem tudta elvezetni. Az árkot a jáki önkéntes tűzoltók és a helyi lakosok megerősítették, így az utat sikerült megvédeni.

A szóvivő tájékoztatása szerint a vízkárok elhárításán, és megelőzésén folyamatosan dolgoznak a jáki, horvátzsidányi, kőszegdoroszlói, jánosházai, csákánydoroszlói önkéntes tűzoltók is, folyamatosan szivattyúznak és homokzsákokat raknak.

Kazmar Enikő, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy az áradások és a belvizek miatt már 18 alsórendű utat kellett teljes szélességében lezárni. Vízátfolyások miatt több utat is le kellett zárni, a 8-as számú úton Alsóújlak térségében pedig félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!