Magyarország

2013.02.05. 17:32

Volt APEH-dolgozók büntetőpere kezdődik szerdán Balassagyarmaton

Salgótarján, 2013. február 5., kedd (MTI) - Fejér megyei volt adóhivatali dolgozók pere kezdődik szerdán a Balassagyarmati Törvényszéken. Az ügy 66 vádlottját bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetéssel és befolyással üzérkedéssel vádolják - közölte a Balassagyarmati Törvényszék szóvivője kedden az MTI-vel.

Salgótarján, 2013. február 5., kedd (MTI) - Fejér megyei volt adóhivatali dolgozók pere kezdődik szerdán a Balassagyarmati Törvényszéken. Az ügy 66 vádlottját bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetéssel és befolyással üzérkedéssel vádolják - közölte a Balassagyarmati Törvényszék szóvivője kedden az MTI-vel.Barsi József elmondta: a vádlottak az adósoknak kedvezve befolyásoltak folyamatban lévő eljárásokat az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Fejér Megyei Igazgatóságán egy közvetítő útján, aki a per elsőrendű vádlottja.

A szóvivő példaként említette, hogy egy adós végrehajtás alá vont gépkocsiját a közvetítő révén olcsóbban hirdették meg az árverésen, az autót pedig az adós ismerőse vette meg, akitől aztán vissza is vásárolta.

Barsi József elmondta: a Fejér megyei bírák elfogultsági bejelentése folytán a Fővárosi Ítélőtábla az eljárásra a Balassagyarmati Törvényszéket jelölte ki, ahol Varga Zsolt tanácselnök vezetésével öttagú tanácsban kezdik meg a tárgyalást.

A szóvivő tájékoztatása szerint szerdán a mintegy száz oldalas vádirat ismertetésére kerül sor.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!