Magyarország

2013.02.09. 11:22

Két biztosító három szolgáltatóval szerződött mobil utasbiztosításra

Budapest, 2013. február 9., szombat (MTI) - Mobiltelefonon köthető utazási biztosítást dolgozott ki az Union Biztosító és a magyarországi Generali csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB) a három mobil szolgáltatóval - közölte az Union és a Generali az MTI-vel.

Budapest, 2013. február 9., szombat (MTI) - Mobiltelefonon köthető utazási biztosítást dolgozott ki az Union Biztosító és a magyarországi Generali csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB) a három mobil szolgáltatóval - közölte az Union és a Generali az MTI-vel.Az Union partnere a T-Mobile és a Vodafone, míg az EUB-é a Telenor.

Az Union és az EUB is a maga termékét kínálja a mobil rendszerben. Minden telefonról csak a saját szolgáltatót lehet biztosításért hívni, így a Telenor ügyfele csak az EUB biztosítását vásárolhatja meg, míg a másik két szolgáltató ügyfelei csak Union utasbiztosítást vásárolhatnak.

A mobil utazási biztosítás a határ átlépése előtt, autóból is megköthető. Az alapadatok megadás után a rendszer visszaigazolja a biztosítás létrejöttét, és közli a kötvény számát, továbbá a bárhonnan hívható asszisztencia telefonszámát is.

A biztosítás díját a telefon számlával együtt fizeti az ügyfél.

A teljes magyar utazási biztosítási díjbevétel mintegy 10 milliárd forintot tesz ki. Ennek negyedét adja az EUB, mint kifejezetten az utazásokra specializálódott biztosító - közölte az MTI-vel Csőke Anita marketingvezető. A mobiltelefonnal történő szerződéskötéssel - induláskor - 10 millió forint éves díjbevétel-növekedés várható.

Maják Viktor, az Union marketing és kommunikációs igazgatója elmondta, hogy náluk az utazási biztosításból származó díjbevétel marginális, és jelentősebb növekedést a mobilos technikától sem várnak. Ellenben a telefonos fizetés egy olyan új, terjedő technológia, amelyre ebben az üzletágban készülnek fel.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!