Magyarország

2013.02.02. 09:01

Elindult az Éhségmenet Nyíregyházáról

Nyíregyháza - Elindult az éhségmenet Nyíregyházáról, hogy február 11-én az országból összegyűlve a Parlament előtt hallassák hangjukat.

Nyíregyháza - Elindult az éhségmenet Nyíregyházáról, hogy február 11-én az országból összegyűlve a Parlament előtt hallassák hangjukat.11.15: Dr. Tilki Attila fideszes országgyűlési képviselő így kommentálta az eseményeket a helyszínen:

– Azért jöttünk, hogy jelen legyünk a szocialista párt kampánymenetének petícióátadási állomásán. Olyan polgármesterekkel érkeztem, akik az előző ciklus(ok)ban is településvezetők voltak, tehát hiteles képünk van a múltról és a jelenről. Azok az emberek, akik korábban segélyekből tengődtek, a kormány közfoglalkoztatási programjának köszönhetően ma értékes munkát végezhetnek.

Többen dolgoznak és többet keresnek most, mint a korábbi kormányzati ciklusban. Ha valaki valóban dolgozni akar ebben a megyében, előtte az út, a lehetőség. Álságosnak és hazugnak tartom az MSZP éhségmenetét, elszomorító, hogy kampánycélokra használják a szegény sorban élőket.


10.51: A menet résztvevői elindultak Budapestre, nem sokkal 10 óra előtt a 36-os főút Nyíregyházáról kivezető szakaszán jártak. Ezalatt Tukacs István MSZP-s országgyűlési képviselő néhány társával a Szabadság téren található munkaügyi központ felé vette az irányt, hogy petíciót nyújtson át Lengyel Zoltánnak, a Nyíregyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi kirendeltség vezetőjének. A zord idő és a téma komolysága ellenére derűs pillanatokat okozott, hogy a szocialista politikus „elnézte a házszámot”, és a néhány méterrel távolabb lévő megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatósága előtt állt meg, akaratlanul is „leleplezve” ezzel a Dózsa György utcát és a Szabadság teret összekötő dufart alatt várakozó maroknyi kormánytagot, fideszes településvezetőket, országgyűlési képviselőket.A két tábor tiszteletteljesen, baráti hangnemben üdvözölte egymást, majd együtt sétáltak vissza a munkaügyi központ épületéhez, ahol Tukacs Istvánt Matolcsi Balázs kirendeltségvezető helyettes fogadta, a szocialista politikus neki adta át a petíciót.


10.20: Halmi József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei „Munkát! Kenyeret!” jelmondatú éhségmenet koordinátora zuhogó esőben mondott lelkesítő beszédet a transzparensekkel érkező, fővárosba készülő menetelőknek: – Országunkat a diktatúra szele, az emberek lelkét pedig a félelem járja át. A lakosság jelentős része kilátástalan helyzetben van. Célunk, hogy a nyíregyházi Kossuth térről eljussunk a budapesti Kossuth térre. Nem ünnepelni, köszönetet mondani a Fidesz kormánynak, hanem, hogy kiálljunk a szegények mellett, és erőteljes, de kulturált hangon munkát és kenyeret követeljünk a nevükben!


10.08: – Aki nyitott szemmel jár ebben a megyében, látja, milyen napi megélhetési problémákkal küzdenek az itt élők. Az emberek nem segélyre és alamizsnára vágynak, tisztességes munkát és olyan béreket szeretnének, ami kitart a következő fizetéséig. Nem csak Szabolcsban, az egész országban súlyos probléma a munkanélküliség és az elszegényedés, így nem csoda, hogy Borsodban, Hajdúban, Hevesben, Nógrádban, Békésben, Csongrádban, Baranyában, valamint Tolna és Somogy megyében is követőkre talált a szocialista párt által szervezett, figyelemfelhívó, munkát és kenyeret követelő éhségmenet – mondta Nyakó István országgyűlési képviselő.


09.38: Munkát, kenyeret követelve haladnak gyalogosan Budapestig, jelenleg a 36-os főút Nyíregyházáról kivezető szakaszán járnak.


08.56: Szombaton 9 órakor Éhségmenet indul Nyíregyháza szívéből. A zuhogó eső ellenére sokan eljöttek a Kossuth térre, ahol hamarosan beszédet mond Nyakó István országgyűlési képviselő és Halmi József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei „Munkát! Kenyeret!” jelmondatú éhségmenet koordinátora. Információink szerint a beszédek után Tukacs István MSZP-s országgyűlési képviselő és a menet két tagja petíciót ad át Lengyel Zoltánnak, a Nyíregyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi kirendeltség vezetőjének.







Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!